Instagram για Παιδιά: Οι έντονες αντιδράσεις & η στάση της εταιρείας για το εγχείρημα αυτό
O διευθύνων σύμβουλος του Instagram, Άνταμ Μόσερι, αποκαλύπτει ότι υπάρχει ακόμα στα σχέδια τους η δημιουργία ενός "Instagram για Παιδιά".

Εδώ και αρκετό καιρό έχει γίνει γνωστό ότι το Instagram ετοιμάζει μία εφαρμογή αποκλειστικά και μόνο “για παιδιά“. Αυτή η κίνηση, όμως, έχει φέρει και αρκετές αντιδράσεις, ειδικά με το ενδεχόμενο ότι το γνωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο στην ψυχική υγεία των παιδιών. Με βάση αυτές τις εσωτερικές “διαρροές”, ο διευθύνων σύμβουλος του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης, Άνταμ Μόσερι, δήλωσε ότι η εταιρεία θα «παγώσει» τα σχέδιά της για τη δημιουργία μιας εφαρμογής για παιδιά.

Την περασμένη Τετάρτη, όμως, η εταιρεία αποκάλυψε πως δεν έχει εγκαταλείψει την ιδέα να δημιουργήσει κάποια στιγμή ένα “Instagram για Παιδιά”. Αυτό έγινε γνωστό κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίασης στο αμερικανικό Κογκρέσο με θέμα τον αντίκτυπο του Instagram στα παιδιά και τους εφήβους. Εκεί, ο Μόσερι ρωτήθηκε από το Δημοκρατικό γερουσιαστή Ρίτσαρντ Μπλούμενταλ αν η εταιρεία του δεσμεύεται οριστικά να σταματήσει την ανάπτυξη του «Instagram για Παιδιά».

Ο Άνταμ Μόσερι απάντησε τα εξής:

“Αυτό για το οποίο μπορώ να δεσμευθώ απέναντί σας σήμερα είναι ότι κανένα παιδί ηλικίας 10 – 12 ετών – ακόμη κι αν ποτέ καταφέρουμε να φτιάξουμε ένα Instagram γι’ αυτές τις ηλικίες – δεν θα έχει πρόσβαση σ’ αυτό χωρίς ξεκάθαρη γονική συναίνεση.”

Όπως μπορείς να καταλάβεις, ο Μόσερι δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο το Instagram να εξακολουθήσει τη δημιουργία μιας τέτοιας εφαρμογής, παρά το γεγονός ότι το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης βρίσκεται αντιμέτωπο τους τελευταίους μήνες με σφοδρές διαμαρτυρίες από πλευράς κοινωνίας, ώστε να εγκαταλείψει άμεσα αυτά τα σχέδια.

Οι επικρίσεις αυτές και ο αντίκτυπος που μπορεί να έχει το Instagram στην ψυχολογία των εφήβων και των μικρών παιδιών έχουν αναδειχθεί και από πρόσφατες μελέτες. Συγκεκριμένα, η αποκάλυψη της Φράνσις Χόγκεν, ότι ένα στα τρία κορίτσια εφήβους, που ένιωθαν άσχημα με το σώμα τους, έλεγε ότι το Instagram τα έκανε να νιώθουν χειρότερα, έχει προβληματίσει τα μέλη του Κογκρέσου στις ΗΠΑ.

Επίσης, μία πρόσφατη έρευνα κατέδειξε ότι το 13% των εφήβων από τη Βρετανία και το 6% των εφήβων από τις ΗΠΑ που εμφάνιζε αυτοκτονικές τάσεις, ήθελαν να προβούν στο απονενοημένο διάβημα και μάλιστα live στο Instagram.

Διάβασε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Χαλάνδρι

1.500

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

15-02-2024

Νέα Σμύρνη

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;