Κεραμέως:
Νίκη Κεραμέως: Όσα δήλωσε σήμερα σε συνέντευξη που παραχώρησε - Τι θα ισχύσει για τα εμβολιασμένα παιδιά και τους αρνητές γονείς

Σήμερα Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως παραχώρησε μία συνέντευξη στην εκπομπή “Αταίριαστοι” στο ΣΚΑΪ, όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στα ποσοστά εμβολιασμού στην εκπαιδευτική κοινότητα, αλλά και στο ενδεχόμενο να κλείσουν νωρίτερα φέτος τα σχολεία για τα Χριστούγεννα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και των κινδύνων που εγκυμονεί η νέα μετάλλαξη “Όμικρον”.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετική με το κλείσιμο των σχολείων, η Νίκη Κεραμέως δήλωσε κατηγορηματικά πως δεν υπάρχει καμία συζήτηση για κλείσιμο σχολείων.

Επιπλέον, η Νίκη Κεραμέως αναφερόμενη στα κρούσματα της νόσου που εντοπιστεί τις τελευταίες δύο εβδομάδες στα σχολεία είπε πως έχουν μειωθεί κατά περίπου 1.000, ενώ δήλωσε πως σε σύνολο 85.000 τμημάτων είναι κλειστά λόγω κορωνοϊού περίπου 15.

Ακόμη, η ίδια χαρακτήρισε παραδειγματική την τήρηση των πρωτοκόλλων στην εκπαιδευτική κοινότητα, ενώ παράλληλα υπογράμμισε πως γίνονται και πάρα πολλά τεστ. Πιο συγκεκριμένα, εκτός από τα δύο self test που κάνουν οι μαθητές και οι μαθήτριες, εάν υπάρξει κρούσμα οι στενές επαφές καλούνται να κάνουν δωρεάν επτά τεστ εκ των οποίων τα μισά είναι εργαστηριακά και τα άλλα μισά self test.

Κεραμέως: Υψηλά τα ποσοστά εμβολιασμού στην εκπαιδευτική κοινότητα

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η Νίκε Κεραμέως στην εκπομπή, πάνω από το 85% των εκπαιδευτικών στα σχολεία είναι εμβολιασμένοι, ενώ στους μαθητές και τις μαθήτριες του Λυκείου το ποσοστό εμβολιασμού αγγίζει πλέον το 50%.

Όσον αφορά τα πανεπιστήμια, εκεί οι καθηγητές/-τριες που έχουν εμβολιαστεί αγγίζουν το ποσοστό του 95%  και το 83% των εκπαιδευτικών.

Ωστόσο, η ίδια δεν έμεινε εκεί και με αφορμή το άνοιγμα της πλατφόρμας εμβολιασμού για τα παιδιά ετών από 5 έως 11 ετών κατά του κορωνοϊού ανακοίνωσε πως και εκείνη θα εμβολιάσει τον γιο της που είναι 5,5 ετών.

“Εγώ θα προστρέξω να εμβολιάσω το γιο μου που είναι 5,5 ετών, ευθύς αμέσως, πρώτα – πρώτα για να προστατεύσω τον ίδιο και έχοντας ακούσει τους ειδικούς”, δήλωσε η κ. Κεραμέως χαρακτηριστικά.

Επιπροσθέτως, ανακοίνωσε ότι την επόμενη Τρίτη (11/12) θα απαντήσουν σε εύλογα ερωτήματα γονέων live σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, και η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου .

Τέλος, η υπουργός Παιδείας διευκρίνισε πως μετά τον εμβολιασμό τους τα παιδιά δεν θα είναι υποχρεωμένα να υποβάλλονται σε self test.

Κεραμέως: Ποινικές ευθύνες σε γονείς που κρατούν τα παιδιά εκτός σχολείου

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ρωτήθηκε και για τους αρνητές γονείς μερικοί εκ των οποίων αφήνουν εκτός εκπαίδευσης τα παιδιά τους. Εν τοιαύτη περιπτώσει η κ. Κεραμέως υπογράμμισε ότι με διάταξη που έρχεται σήμερα Τετάρτη (8/12) στη Βουλή προβλέπονται ποινικές ευθύνες για τους γονείς και κηδεμόνες που στερούν την εκπαίδευση στα παιδιά τους.

Η Νίκη Κεραμέως δήλωσε χαρακτηριστικά επί του θέματος:

“Δεν μπορεί επειδή ένας γονιός δεν θέλει να κάνει τα self test, το παιδί του να χάνει την πρόσβαση στην εκπαίδευση”.

Εάν ο διευθυντής ενός σχολείου διαπιστώσει ότι κάποιο παιδί απουσιάζει για παρατεταμένη διάρκεια και χωρίς λόγο υγείας, θα καλεί αρχικά τους γονείς του για μία συζήτηση προκειμένου να καταλάβει τι συμβαίνει. Εάν συνεχιστεί η κατάσταση αυτή, τότε αποστέλλεται φάκελος στην εισαγγελία και τον λόγο έχει πλέον η δικαιοσύνη.

Τέλος, η κ. Κεραμέως τόνισε πως οι διατάξεις θα ισχύουν για άπαντες έως και το γυμνάσιο.

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

15-03-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;