Καπραβέλος: Lockdown ανεμβολίαστων και κλείσιμο των σχολείων για τα Χριστούγεννα νωρίτερα
Καπραβέλος: Όσα πρότεινε ο διευθυντής της Β’ ΜΕΘ Νοσοκομείου «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη για την διαχείριση της πανδημίας εν όψει Χριστουγέννων.

Αρκετά αμφιλεγόμενο παραμένει το ζήτημα της λειτουργίας των σχολείων εν μέσω της πανδημίας, καθώς οι επιστήμονες ζητούν από την κυβέρνηση να κλείσουν τα σχολεία δεδομένου πως οι ΜΕΘ σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας στενάζουν από ασθενείς με κορωνοϊό. Παράλληλα, η κυβέρνηση δηλώνει πως δεν πρόκειται να κλείσουν τα σχολεία, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε νέα πρόταση με σκοπό να αλλάξει το μοντέλο διαχείρισης κρουσμάτων στις σχολικές αίθουσες.

Ειδικότερα, ο διευθυντής της Β’ ΜΕΘ Νοσοκομείου «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη, Νίκος Καπραβέλος, μιλώντας το πρωί σε εκπομπή της ΕΡΤ πρότεινε αφενός να επιβληθεί lockdown σε όσους και όσες δεν έχουν εμβολιαστεί κατά την διάρκεια των Χριστουγέννων 2021, ενώ ζητάει από την κυβέρνηση να κλείσουν νωρίτερα τα σχολεία για τα Χριστούγεννα και ανοίξουν αργότερα μετά το πέρας της εορταστικής περιόδου.

Ο Νίκος Καπραβέλος είπε χαρακτηριστικά:

“Έχουμε εξαντλήσει όλες τις δυνατότης σαν ΕΣΥ. Ζητάμε έκτακτα μέτρα που θα πρέπει να εφαρμοστούν μέχρι τα Χριστούγεννα, γιατί προβλέπω επιδείνωση της πίεσης στα νοσοκομεία, βλέπω μαύρα Χριστούγεννα. Πρέπει να είναι πιο αποφασιστική η πολιτεία, μάσκες παντού εμβολιασμένοι – ανεμβολίαστοι, lockdown των ανεμβολίαστων, «πράσινο πάσο» σε όλους τους κλειστούς χώρους. Ακόμα και τα παιδιά μας να κάνουν περισσότερες διακοπές, η μόλυνση είναι τεράστια και το ΕΣΥ δεν αντέχει”.

Παρ’ όλα αυτά ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, απέρριψε το ενδεχόμενο πρόωρου κλεισίματος των σχολείων λέγοντας ότι το εκπαιδευτικό πρωτόκολλο πάει καλύτερα από ό,τι περιμέναμε, λειτουργεί και, άρα, δεν υπάρχει λόγος να κλείσουν τα σχολεία.

Ο κ. Καπραβέλος αναφερόμενος στη χθεσινή νύχτα στο “Παπανικολάου” είπε:

“Η νύχτα για μια ακόμα φορά στο Παπανικολάου ήταν εφιαλτική παρόλο που δεν εφημερεύαμε. Μεγάλος όγκος των ασθενών είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Ασθενείς εκτός ΜΕΘ. Οι συνάδελφοί μου δώσανε μεγάλη μάχη να τους κρατήσουν στη ζωή”.

Παράλληλα, συνέχισε τονίζοντας τα εξής:

“Δε δεχόμαστε ασθενείς εκτός ΜΕΘ. Έχουμε πληρότητα 110%”.

Τέλος, σχολίασε πως «επιτέλους η πολιτεία άλλαξε το επιχειρησιακό της σχέδιο αυτή είναι η μεγάλη μας ελπίδα. Η υποχρεωτικότητα είναι το μεγάλο μας όπλο, είναι η μόνη μας ελπίδα να ελέγξουμε την πανδημία… Αν μας άκουγε από το καλοκαίρι η πολιτεία δε θα είχαμε αυτή τη σφοδρότητα του 4ου κύματος».

Πηγή κεντρικής εικόνας: Intime

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μέσα μαζικής ενημέρωσης

Πλήρης Απασχόληση

04-01-2024

Κηφισιά

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
11'
0 - 0
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
11'
0 - 1
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
ΤΕΛ
90 - 54
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
8'
29 - 27
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 1 
  
 1