Οι 4 λόγοι που ο
Ο δημοσιογράφος και σκηνοθέτης Alex King, έχει γίνει μόνιμος κάτοικος Κυψέλης και την αποθεώνει στον "The Guardian".

Ο δημοσιογράφος και σκηνοθέτης Alex King, έχει γίνει μόνιμος κάτοικος Κυψέλης  από το 2017. Έχοντας ερωτευτεί την περιοχή, μοιράζεται με τον “The Guardian” τους 4 βασικούς λόγους για τους οποίους λατρεύει, όχι μόνο την Κυψέλη, αλλά την Αθήνα γενικότερα.

Eμείς απλά είμαστε περήφανοι για την πόλη που κατάφερε να αναγεννηθεί από τις στάχτες της και να γνωρίσει κάτι από την παλιά της δόξα.

Το φαγητό

Στην Κυψέλη, δεν είναι μόνο η ελληνική κουζίνα που τιμάται από νέους και παλιούς σεφ. Είναι ο συνδυασμός των πολιτισμών που θα βρεις στο κέντρο (και όχι μόνο) της Αθήνας. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι το Feyrouz με τα υπέροχα λαχματζούν του και τη συνάντηση της Ελλάδας με την Κύπρο, την Πόλη και τον Λίβανο. Η Κοτταρού έχει επίσης την τιμητική της. Η underground ταβέρνα, όπως αναφέρει ο Alex King, είναι οι σπιτικοί μεζέδες με τη ρεμπέτικη μουσική που λαχταρά η ψυχή όταν βραδιάζει.

Η έμπνευση 

“Αυτό το τσιμεντένιο χάος της μοντέρνας Αθήνας”, όπως το αποκαλεί ο King, χρειάζεται μία διαφορετική οπτική γωνία για να εκτιμηθεί από λόκαλς και μη. Πρέπει να έχεις ανοιχτά μάτια για να δεις τη διαφορετικότητα που παρουσιάζει σε κάθε της πτυχή.

Η νυχτερινή ζωή

Παρατηρώντας τη νυχτερινή Αθήνα, έπειτα από δύο lockdown και κλείσιμο της εστίασης, είναι σαν να μην πέρασε μια μέρα (που λέει και το τραγούδι). Αυτός ο παλμός της πόλης, που δεν ξέρει από χειμώνες και καθημερινές. Τα ζεστά μπαράκια, τα φεστιβάλ, το clubbing και όλα αυτά τα events που ξέρεις ότι θα σου φτιάξουν τη διάθεση ή ακόμη και μία μπύρα στο χέρι και καλή παρέα στις πλατείες της.

Η έννοια της γειτονιάς

Η Κυψέλη ξαναγεννιέται και αποκτά την αίγλη που είχε πριν από πολλές δεκαετίες. Οι κουλτούρες αναμειγνύονται και έχοντας γεύσεις από όλο τον κόσμο να παρελαύνουν και να διαδέχονται η μία την άλλη.

Το θρυλικό Au Revoir που έχει υποδεχθεί σπουδαίους έρωτες και στέκει περήφανο στην Πατησίων από το 1958, αποτελεί την απόλυτη έννοια του γειτονικού καφέ που ενώνει όλη την περιοχή.

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη mysecretathens.gr (@mysecretathens)

Με πληροφορίες από “The Guardian”

Πηγή Φωτογραφίας: Instagram

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μέσα μαζικής ενημέρωσης

Πλήρης Απασχόληση

04-01-2024

Κηφισιά

Γραφικές Τέχνες

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;