5 αντικείμενα της καθημερινότητας που (μάλλον) χρησιμοποιήσουμε με λάθος τρόπο τόσο καιρό
Για παράδειγμα, ήξερες τι σημαίνουν τα δύο χρώματα που έχει η γόμα; Και όχι, δεν είναι για να σβήνεις το μολύβι ή το μελάνι.

Στην καθημερινότητά μας κάνουμε πράγματα και χρησιμοποιούμαι αντικείμενα χωρίς να σκεφτόμαστε ιδιαίτερα τη χρήση τους. Απλά, έτσι έχουμε μάθει, έτσι βλέπουμε τους άλλους να κάνουν τα ίδια και ακολουθούμε αυτό το γενικό παράδειγμα. Όμως, θα εκπλαγείς με το πόσα αντικείμενα χρησιμοποιούμαι λάθος στην καθημερινότητά μας.

Σου έχουμε συγκεντρώσει μερικά από αυτά!

1. Η τρύπα που βρίσκεται εκεί που ανοίγουμε τα αναψυκτικά

Όλοι γνωρίζουμε ότι τα κουτιά αναψυκτικών έχουν ένα τύπου ανοιχτήρι, που τα κάνει να ανοίγουν εύκολα. Αλλά, λίγοι είναι εκείνοι γνωρίζουν ότι στην τρύπα, στη μέση του ανοιχτηριού αυτού, είναι δυνατό να βάλεις ένα καλαμάκι με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι καλά στερεωμένο και άνετο για να μπορέσεις να πιεις από αυτό και να μην πηγαίνει πέρα δώθε.

2. Τα περιθώρια στα τετράδια

Στο παρελθόν συνηθιζόταν να αφήνεται ένα κενό στις άκρες των σελίδων για να προστατεύονται οι γραπτές πληροφορίες από τσιμπήματα τρωκτικών. Η κόκκινη γραμμή προειδοποιούσε για το σημείο πέρα από το οποίο η γραφή δεν ήταν πλέον ασφαλής. Σήμερα, αυτή η σύμβαση έχει παραμείνει και οι δάσκαλοι είναι πιθανό να γράφουν σημειώσεις ή διευκρινίσεις για τους μαθητές τους εκεί, χωρίς να σκέφτονται ότι τα σχόλιά τους μπορεί τυχόν να φαγωθούν… Οπότε, τώρα, έχεις ακόμα μία δικαιολογία γιατί δε διόρθωσες το γραπτό σου και δεν είναι μόνο ο σκύλος…

3. Ο τρόπος που είναι τοποθετημένα τα γράμματα στα πληκτρολόγια

Όταν εφευρέθηκαν οι χειροκίνητες γραφομηχανές, τα πλήκτρα ήταν ταξινομημένα αλφαβητικά και όλα ήταν πιο εύκολα. Αλλά, προφανώς, αυτή η ευκολία έκανε τους δακτυλογράφους να πληκτρολογούν πολύ γρήγορα και τα μεταλλικά ελάσματα των πλήκτρων να μπλοκάρουν. Για να μην συμβαίνει αυτό, οι κατασκευαστές πληκτρολογίων άλλαξαν τη σειρά των γραμμάτων και τοποθέτησαν τα πιο συνηθισμένα γράμματα σε δυσπρόσιτα σημεία για να επιβραδύνουν την πληκτρολόγηση, διασφαλίζοντας έτσι την ομαλή λειτουργία του μηχανήματος. Αυτή η τυχαία διάταξη αργότερα έγινε τυπική και τη συναντάμε, πλέον, σε όλα τα πληκτρολόγια.

4. Τα χρώματα στη γόμα

Πάντα πιστεύαμε ότι το μπλε μέρος της γόμας έσβηνε το μελάνι και το κόκκινο μέρος έσβηνε το μολύβι. Αλλά αν ήταν έτσι, γιατί κάθε φορά που το χρησιμοποιούσαμε για να σβήσουμε κάτι στο σημειωματάριό μας, η σελίδα κατέληγε με μια τρύπα;

Σου έχω την απάντηση! Η διαφορά στο χρώμα δείχνει τη διαφορά στον τύπο χαρτιού που μπορεί να χρησιμοποιηθεί η κάθε πλευρά της γόμας.

Το μπλε μέρος είναι για χοντρά και τραχιά χαρτιά, γενικά αυτά που χρησιμοποιούνται σε έργα τέχνης, ενώ το κόκκινο μέρος είναι για τα λεπτά φύλλα που είναι χαρακτηριστικά των σχολικών φακέλων και των σημειωματάριων. Όσο για το αν είναι κατάλληλα για μολύβι ή στυλό, και οι δύο πλευρές είναι κατάλληλες και για τα δύο.

5. Οι γραμμές στα κόκκινα πλαστικά ποτήρια

Τα κόκκινα πλαστικά ποτήρια είναι αυτά που, συνήθως, χρησιμοποιούμαι σε διάφορα party. Οι γραμμές που βλέπουμε πάνω τους δεν αποτελούν, απλώς, μέρος του σχεδιασμού, ούτε χρησιμεύουν για να τα πιάσουμε καλύτερα. Αυτές οι γραμμές είναι μετρήσεις και υποδεικνύουν την ποσότητα που πρέπει να σερβιριστεί ανάλογα με το τι πίνεις…

Διάβασε επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Υπάλληλοι γραφείου

Μερική Απασχόληση

15-03-2024

Αργυρούπολη

590

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
 1