Βόρεια Κορέα: Άνδρας καταδικάστηκε σε θάνατο γιατί διακινούσε επεισόδια του Squid Game
Η παρακολούθηση του Squid Game θεωρείται παράνομη στην Βόρεια Κορέα και ο "διακινητής" των επεισοδίων της σειράς καταδικάστηκε σε θάνατο.

Ακόμη ένα πρωτοφανές φαινόμενο βίας και καταδίκης φαίνεται ότι συνέβη στην Βόρεια Κορέα σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Variety επικαλούμενο το Radio Free Asia.

Ειδικότερα, φαίνεται πως ένας άνδρας καταδικάστηκε σε θάνατο στη Βόρεια Κορέα, επειδή διακινούσε παράνομα αντίτυπα της σειράς «Squid Game» του Netflix εντός της χώρας.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το Variety ένας άνδρας έφερνε αντίτυπα του Squid Game, η προβολή του οποίου όπως είναι προφανές απαγορεύεται στην Βόρεια Κορέα, από την Κίνα σε φλασάκια USB. Οι αρχές οδηγήθηκαν στον άντρα αφού διαπίστωσαν πως μαθητές παρακολουθούσαν παράνομα τη σειρά, την οποία ο ίδιος μετέφερε.

Ο “διακινητής” της σειράς τιμωρήθηκε με θάνατος διά πυροβολισμού, ενώ ούτε οι μαθητές που παρακολούθησαν την σειρά έμειναν ατιμώρητοι. Συγκεκριμένα, ο μαθητής που είχε μαζί του το φλασάκι στο σχολείο καταδικάστηκε σε ισόβια φυλάκιση, ενώ οι υπόλοιποι έξι που την παρακολούθησαν δέχτηκαν ποινή 5 χρόνων καταναγκαστικής εργασίας.

Ωστόσο, τιμωρήθηκαν εμμέσως και οι καθηγητές και η διοίκηση του σχολείου, καθώς απολύθηκαν ενώ είναι αντιμέτωποι με εξορία για δουλειά σε απομακρυσμένα ορυχεία.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Squid Game που έχει “σαρώσει” σε ολόκληρο τον κόσμο δεν διαθέσιμο ούτε στην Κίνα. Παρ’ όλα αυτά οι χρήστες στην Κίνα μπορούν να την παρακολουθήσουν παράνομα μέσω πειρατικών ιστότοπων καθιστώντας της εξίσου δημοφιλή σειρά.

«Ο μαθητής που αγόρασε το USB καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη, ενώ άλλοι έξι που παρακολούθησαν την σειρά καταδικάστηκαν σε πέντε χρόνια καταναγκαστικής εργασίας. Δάσκαλοι και διευθυντές σχολείων απολύθηκαν και αντιμετωπίζουν εξορία για να εργαστούν σε απομακρυσμένα ορυχεία», αναφέρει το Radio Free Asia.

Σε μία προσπάθεια του Variety να εξηγήσει τι συμβαίνει στη Βόρεια Κορέα, αναφέρει ότι τον Δεκέμβριο 2020 ψηφίστηκε ένας νόμος στην Βόρεια Κορέα, σύμφωνα με τον οποίο απαγορεύεται η μεταφορά πολιτιστικών προϊόντων, όπως ταινίες, σειρές, CD και βιβλία από το εξωτερικό, με απώτερο σκοπό να μην αποτραπεί η διάδοση πολιτιστικών προϊόντων της Νότιας Κορέας και των Η.Π.Α. εντός της χώρας. μετά την ψήφιση νόμου που σχετίζεται με πολιτιστικά προϊόντα άλλων χωρών.

Μεταξύ άλλων το Variety αναφέρει:

«Τον Δεκέμβριο του 2020, η Βόρεια Κορέα ψήφισε νόμο που απαγορεύει την είσοδο και τη διάδοση πολιτιστικού υλικού όπως ταινίες, θεατρικά έργα, μουσική και βιβλία στη χώρα. Η κίνηση αυτή στοχεύει κυρίως στην αποτροπή της εξάπλωσης των μέσων ενημέρωσης από τη Νότια Κορέα και τις ΗΠΑ και όσοι βρεθούν ότι τα διανέμουν ή τα καταναλώνουν ενδέχεται να τιμωρηθούν…Σύμφωνα με ευρέως διαδεδομένες αναφορές, τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους ένας άνδρας εκτελέστηκε δημόσια επειδή πούλησε δίσκους και CD που περιείχαν νοτιοκορεατικό υλικό».

Ωστόσο, αυτό που προκαλεί ακόμη μεγαλύτερη ανησυχία είναι το γεγονός πως σύμφωνα με το RFA δεν είναι σίγουρη η τύχη των μαθητών, ενώ δεν είναι απίθανο με το πέρασμα του χρόνου ακόμα περισσότεροι να συμπεριληφθούν στην έρευνα των αρχών.

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Χαλάνδρι

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
  
  
  
 1