Χριστούγεννα δύο ταχυτήτων: Πώς θα τα γιορτάσουν φέτος εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι
Αντίστροφη μέτρηση για τα Χριστούγεννα και βρισκόμαστε εν αναμονή για τις έκτακτες ανακοινώσεις Μητσοτάκη - Πώς αναμένεται να κάνουν φέτος γιορτές εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι

Ανακοινώσεις για Χριστούγενναδύο ταχυτήτων αναμένεται να κάνει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με τηλεοπτικό μήνυμα που θα απευθύνει στους πολίτες σχετικά με την πανδημία του κορωνοϊού και τους εμβολιασμούς, σήμερα Πέμπτη 18 Νοεμβρίου, το απόγευμα.

Το σκεπτικό του Μεγάρου Μαξίμου είναι «ούτε βήμα πίσω στην αυστηρότητα, ούτε όμως και μπροστά» σε ό, τι αφορά τα περιοριστικά μέτρα για την αναχαίτιση της πανδημίας.

Ως αποτέλεσμα, τα Χριστούγεννα θα εορταστούν με ρεβεγιόν στο σπίτι ή… και εκτός, με επιπλέον έξοδα για τους ανεμβολίαστους, ενώ για τους εμβολιασμένους θα είναι ελεύθερες οι γιορτές.

«Ελευθερία για τους πολλούς –  δυσκολίες σε ανεμβολίαστους»

Η στρατηγική «ελευθερία για τους πολλούς –  δυσκολίες στους ανεμβολίαστους», την οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε χαράξει στο τελευταίο μήνυμά του πριν από τέσσερις μήνες, αποτελεί κυρίαρχο άξονα και στη νέα παρέμβασή του, σύμφωνα με πληροφορίες από την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ».

Αντίστοιχα, κεντρικός άξονας είναι η ενθάρρυνση για την τρίτη δόση εμβολίου το συντομότερο δυνατό για τους άνω των 65 ετών, υπό την αγωνία να μην αποκτήσει επικίνδυνες «ρωγμές» το υπάρχον τείχος προστασίας.

Γι’ αυτό και το Μαξίμου, ως μια έμμεση υποχρεωτικότητα εμβολιασμού για πρόσβαση στους κλειστούς χώρους, σπεύδει προς το γαλλικό μοντέλο για τις ευάλωτες ηλικίες, δηλαδή στην ισχύ του πιστοποιητικού εμβολιασμού μόνο με την αναμνηστική δόση.

Γιορτές… δύο ταχυτήτων: Το πλαίσιο για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά

Το έκτακτο μήνυμα Μητσοτάκη, κατά το οποίο, όπως είδαμε, ο πρωθυπουργός αναμένεται να μεταδώσει τρία σημαντικά μηνύματα, έρχεται με φόντο τα «μαύρα» ρεκόρ στους δείκτες της πανδημίας.

Σήμερα, λοιπόν, αναμένεται να παρουσιάσει τον οδικό χάρτη, το πώς δηλαδή θα προχωρήσει η χώρα μέχρι και τα Χριστούγεννα, ενώ παράλληλα θα αναφερθεί στη στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας και τις δυνατότητες που έχει, αλλά και στην ανάγκη των πολιτών να εμβολιαστούν.

Επίσης, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ξεκαθαρίσει ότι δε θα υπάρχει κανένα νέο μέτρο για την κυβέρνηση και δεν υπάρχει στον ορίζοντα lockdown και θα εξηγήσει γιατί είναι σημαντικό να μείνει ανοιχτή και η κοινωνία και η οικονομία.

Τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά θα είναι μεν διαφορετικά από εκείνα του 2020, με επιμονή, ωστόσο, να μείνουν σε λειτουργία η οικονομία και η κοινωνία, χωρίς ταλαιπωρία για τους εμβολιασμένους.

Ωστόσο, η κυβέρνηση θα αφήσει τους ανεμβολίαστους (για ολόκληρο τον χειμώνα) χωρίς πρόσβαση σε κλειστούς χώρους, που σημαίνει ότι τα σχέδια για εορταστικά τραπέζια και διασκέδαση σε εστιατόρια ή νυχτερινά κέντρα προϋποθέτουν παραμονή τους αποκλειστικά σε τραπεζάκια έξω και με τα έξοδα του rapid test.

Αυτά θα απαιτούνται και για τα χριστουγεννιάτικα ψώνια.

«Η πολιτική μας είναι αυστηρή και αποδίδει. Μην περιμένει κανείς ότι θα τη χαλαρώσουμε ενόψει εορτών», έλεγαν αρμόδιες πηγές.

Πηγή φωτογραφιών: Intime

Διαβάστε κι αυτά:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υγεία

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Οια

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

15-02-2024

Νέα Σμύρνη

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;