Ανακοινώσεις Μητσοτάκη: Τα τρία μηνύματα στο σημερινό διάγγελμα
Ανακοινώσεις Μητσοτάκη: Τι αναμένεται να επισημάνει ο πρωθυπουργός στο απογευματινό τηλεοπτικό του μήνυμα προς τους πολίτες

Σε έκτακτες ανακοινώσεις για τον κορωνοϊό αναμένεται να προχωρήσει σήμερα, Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συγκεκριμένα, για την πορεία της πανδημίας, αλλά και τις πρωτοβουλίες και τη στρατηγική της κυβέρνησης για την αναχαίτιση του τέταρτου κύματος της πανδημίας, θα απευθυνθεί στους πολίτες, σήμερα το απόγευμα, με μήνυμά του, ο πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΙ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να παρουσιάσει τον οδικό χάρτη, το πώς δηλαδή θα προχωρήσει η χώρα μέχρι και τα Χριστούγεννα.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης θα αναφερθεί στη στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας και τις δυνατότητες που έχει, αλλά και στην ανάγκη των πολιτών να εμβολιαστούν.

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ξεκαθαρίσει ότι δε θα υπάρχει κανένα νέο μέτρο για την κυβέρνηση και δεν υπάρχει στον ορίζοντα lockdown και θα εξηγήσει γιατί είναι σημαντικό να μείνει ανοιχτή και η κοινωνία και η οικονομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το moneyreview, οι λόγοι του σημερινού διαγγέλματος Μητσοτάκη είναι οι εξής 3:

-Πρώτον, θέλει να στείλει εκ νέου μήνυμα εμβολιασμού στους πολίτες σε ένα χρονικό σημείο όπου ο εμβολιασμός έχει αυξηθεί αισθητά και δείχνει πως το τείχος ανοσίας δεν είναι άπιαστο όνειρο. Σε αυτό το πλαίσιο, ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει έναν οδικό χάρτη έως τις εκλογές αποκλείοντας την λήψη μέτρων στα πρότυπα της Αυστρίας και της Γερμανίας, που ουσιαστικά έχουν αποκλείσει τους ανεμβολίαστους από όλες τις δραστηριότητες.

-Δεύτερον ο πρωθυπουργός θέλει να βάλει τέλος στην μεγάλη πολυφωνία που επικρατεί το τελευταίο διάστημα στο μέτωπο της πανδημίας. Υπουργοί και γιατροί στέλνουν διαρκώς αντιφατικά μηνύματα στα τηλεπαράθυρα, μπερδεύοντας τους πολίτες που δεν ξέρουν ποια θα είναι η επόμενη μέρα. Ο πρωθυπουργός θα είναι ξεκάθαρος πως η κυβέρνηση δεν πρόκειται να λάβει επιπλέον μέτρα και θα πορευτεί με το σχέδιο που έχει εκπονήσει ως τώρα.

-Το τρίτο μήνυμα του πρωθυπουργού θα αφορά την τρίτη δόση. Δεν αποκλείεται μάλιστα ο πρωθυπουργός να ανακοινώσει πως οι άνω των 65 ετών που δεν κάνουν την τρίτη δόση, μετά από ένα εύλογο χρονικό διάστημα δεν θα ισχύει τα πιστοποιητικό τους. Εάν αυτό ανακοινωθεί σήμερα, θα είναι και το μόνο «μέτρο» αν και επί της ουσίας πρόκειται για παρέμβαση εντός του ήδη υφιστάμενου πλαισίου που έχει διαμορφωθεί.

Με πληροφορίες από moneyreview.gr & skai.gr

Πηγή φωτογραφίας: Intime

Διαβάστε επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Μερική Απασχόληση

14-05-2024

Αθήνα

560

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαϊ. 2024
Παν
20:00
-
Ολυ
19 Μαϊ. 2024
Άρη
20:00
-
ΠΑΟ
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;