Διακοπές Χριστουγέννων στη Μπριζ: 5 πράγματα που πρέπει να κάνετε
Αν αναζητάτε το κατάλληλο μέρος για να περάσετε τις διακοπές των Χριστουγέννων, μόλις το βρήκατε! Σας προτείνουμε λοιπόν, 5 hot spots που πρέπει να επισκεφθείτε οπωσδήποτε στη γιορτινή Μπριζ.

Η Μπριζ, ή αλλιώς στα ολλανδικά Brugge, είναι η απόλυτη μεσαιωνική, ατμοσφαιρική ευρωπαϊκή πόλη. Οι λιθόστρωτες λωρίδες και τα κανάλια που συνδέουν τις πλατείες της αγοράς, συνθέτουν το απόλυτο ρομαντικό σκηνικό, ιδανικό να το απαθανατίσετε με την κάμερα σας και κυρίως να ζήσετε την απόλυτη ταξιδιωτική εμπειρία. Αποτελεί ένα όνειρο γοτθικής αρχιτεκτονικής και μπαρόκ κτιρίων όπου δύσκολα αφήνει κάποιον ασυγκίνητο. Πολλοί τουρίστες επισκέπτονται την Μπριζ, κατα τη διάρκεια όλου του έτους. Όμως τα Χριστούγεννα με την παρέλαση του χιονιού, τα γιορτινά, λαμπερά φώτα και τις ενδιαφέρουσες επιλογές που προσφέρει, αναδικνύεται στον απόλυτο χειμερινό προορισμό.

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Brugge (@brugge_citytrip)

Αν λοιπόν, αναζητάτε το κατάλληλο μέρος για να περάσετε τις διακοπές των Χριστουγέννων, μόλις το βρήκατε!

Παρακάτω συγκεντρώσαμε τις top δραστηριότητες και αξιοθέατα της πόλης, τα οποία πρέπει να επισκεφθείτε οπωσδήποτε!

Χριστουγεννιάτικη αγορά της Μπριζ- Winter Glow:

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Molly-Nashville Blogger (@champagnegetaway)

Στο κέντρο της πόλης και συγκεκριμένα στην Πλατεία Αγοράς, θα συναντήσετε μία πανέμορφη χριστουγεννιάτικη εγκατάσταση, η οποία προσφέρει πολλές και διαφορετικές δραστηριότητες. Σε αυτή μπορείτε να βρείτε και να αγοράσετε περίτεχνες χειροτεχνίες, να γευτείτε λιχουδιές και να απολαύσετε τη ζεστή σοκολάτα σας. Η συγκεκριμένη αγορά λειτουργεί από τις τα μέσα Νοεμβρίου μέχρι τις αρχές του Ιανουαρίου, με μία μικρή παύση στις 25 Δεκεμβρίου. Η είσοδος είναι ελεύθερη, εκτός και αν θέλετε να πραγματοποιήσετε κάποιες συγκεκριμένες δραστηριότητες, όπως πατινάζ.

Μουσείο Choco Story και Chocolate

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Bakken met werk | Jeroen (@bakkenmetwerk)

H Μπριζ, είναι φημισμένη για την παραγωγή σοκολάτας και μάλιστα υψηλής ποιότητας. Γίνεται λοιπόν, να λείπει από την πόλη ένα μουσείο σοκολάτας; Φυσικά και όχι! Εκεί θα μάθετε την ιστορία της σοκολάτας και την ιστορική της διαδρομή, μέχρι να καταλήξει στα καταστήματα του Βελγίου. Στον χώρο, προβάλλεται επίσης και μία ταινία για την ιστορία αυτή, η οποία είναι πολύ ενδιαφέρουσα. Μία άλλη σημαντική πληροφορία που θα προσθέσετε στο βαλιτσάκι με τις γνώσεις σας, είναι η διαδρομή του κακάου και πόσο σημαντικό ήταν στο παρελθόν, καθώς θεωρούταν είδος πολυτέλειας. Το καλύτερο; Mπορείτε να παρακολουθήσετε live τη διαδικασία παραγωγής σοκολάτας. Έχετε και τα δεδομένα ανοιχτά καλού κακού να κάνετε και ένα live streaming. Αν μετά σας ανοίξει η όρεξη για σοκολάτα, επισκεφθείτε το κατάστημα Pralinette και θα μας θυμηθείτε!

Φεστιβάλ με γλυπτά από πάγο

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ice Planet (@iceplanetrussia)

Το αγαπημένο hot spot των χριστουγεννιάτικων εορτών που λειτουργεί από το 1999. Φέτος στο φεστιβάλ, θα παρελάσουν ξωτικά, χόμπιτ και μυθικά πλάσματα, βγαλμένα από τις ιστορίες του Τόλκιν. Τα πάντα μοιάζουν παραμυθένια και τόσο αληθινά, παρότι κρυστάλλινα! Σαν ένα μαγικό τοπίο το οποίο έχει σκηνοθετήσει η Disney ή ο Γούντι Άλλεν! Τα φώτα που πλαισιώνουν και διακοσμούν τις φιγούρες, δίνουν μία ακόμη πιο φαντασμαγορική αίσθηση σε αυτή την παγωμένη πανδαισία.

Επίσκεψη στο Μουσείο Groeninge

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jean-François Stéphan (@jf_stephan)

To δημοτικό μουσείο της Μπριζ, είναι άλλο μέρος που δεν πρέπει να παραλείψετε να πάτε. Εκεί, θα ανακαλύψετε όλη την τέχνη της Φλάνδρας σε έναν χώρο. Η συμπυκνωμένη, περιεκτική και αποκαλυπτική συλλογή του μουσείου, βρίσκεται σε έναν ιδιαίτερο χώρο, αυτό ενός μοναστηριακού συγκροτήματος. Ο εσωτερικόςτου χώρος μοιάζει με παραμύθι. Εκεί παρελαύνουν έργα των Ρότζερ Βαν Ντερ Βάυντεν, Πέτρους Κρίστους, Χιούγκο βαν Ντερ Γκόες, Χανς Μέμλινγκ, Ζεράρ Νταβίντ και άλλων μεγάλων καλλιτεχνών. Όλα αυτά σε μία σιωπηλή, κατανυκτική ατμόσφαιρα.

Για σούπα στο Soup και και βάφλα στο Laurenzino

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη lafoodiste (@lafoodiste_)

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη aşklageziyoruz 🛄❤️ (@asklageziyoruz)

Αν πεινάσετε, το Soup είναι η ιδανική επιλογή! Εκεί θα βρείτε σπιτικές, ζεστές σούπες με κρουτόν, τριμμένο τυρί και ψωμί στο πλάι. Επιλέξτε το μενού που προσφέρει μια σούπα, μισό σάντουιτς και ένα φρούτο. Όσον αφορά το σάντουιτς, προτείνουμε να δοκιμάσετε το Serrano. To κατάστημα φημίζεται επίσης για τα οικονομικά και υγιεινά γεύματα που προσφέρει. Και μετά φυσικά, μία βάφλα είναι ό,τι πρέπει! Πού να πάτε; Η οσμή της φρεσκοψημένης βάφλας που πλημμυρίζει όλο το τετράγωνο, θα σας οδηγήσει στο Laurenzino. Μπορείτε να την συνοδεύσετε με σοκολάτα, κρέμα γάλακτος, καραμέλα και ό,τι άλλο βάλει ο νους σας! Άλλο ένα πράγμα για το οποίο φημίζεται το μαγαζί, είναι το υπέροχο, νόστιμο, σπιτικό παγωτό του.

Και μην ξεχνάτε… η καλή διάθεση και η καλή παρέα είναι κύρια συστατικά ενός ανεπανάληπτου ταξιδιού!

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 1 
 0 
 0 
 0 
 0