9 Μαΐου - Ημέρα της Ευρώπης 2020
Μία από της πιο σημαντικές ημέρες για την Ευρώπη και την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι η Ημέρα της Ευρώπης 2020, που γιορτάζεται σήμερα, 9/5.

Το Σάββατο, 9 Μαΐου 2020, είναι μία πολύ σημαντική ημέρα για την Ευρώπη και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Σήμερα, είναι η Ημέρα της Ευρώπης 2020. Μία ημέρα που μας θυμίζει πώς ξεκίνησε η ιδέα για την ενωμένη Ευρώπη.

Στις 9 Μαΐου 1950, ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ρομπέρ Σουμάν έδωσε στη δημοσιότητα μία δήλωση στην οποία καλούσε τη Γερμανία, τη Γαλλία και άλλες χώρες να ενώσουν την παραγωγή τους στον άνθρακα και τον χάλυβα ως “το πρώτο συγκεκριμένο θεμέλιο μιας ευρωπαϊκής ομοσπονδίας”. Η Διακήρυξη Σουμάν, όπως έγινε αργότερα γνωστή, είναι η αρχή της δημιουργίας της σημερινής Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το σημαδιακό αυτό γεγονός για τη δημιουργία της Ενωμένης Ευρώπης γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 9 Μαΐου ως Ημέρα της Ευρώπης. Η ημέρα αυτή γιορτάζεται με ποικίλες εκδηλώσεις που έχουν ως σκοπό να φέρουν πιο κοντά τους πολίτες των κρατών – μελών της Ε.Ε.

Φέτος, μπορεί οι εκδηλώσεις αυτές να μην γίνουν εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού. Όμως, αυτό δε σημαίνει ότι η Ημέρα της Ευρώπης 2020 δεν έχει σημασία. Ίσως, φέτος, να έχει μεγαλύτερη σημασία από ποτέ. Γιατί ο νέος αυτός ιός μας απειλεί όλους και μπορεί το social distancing να βοηθάει στην αντιμετώπιση της ραγδαίας μετάδοσής του, ωστόσο, οι άνθρωποι αισθανόμαστε πιο κοντά από ποτέ.

Στο πλαίσιο των μηνυμάτων των ηγετών της Ε.Ε. για την Ημέρα της Ευρώπης 2020, ο πρωθυπουργός της χώρας μας, Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε το δικό του μήνυμα. Στις δηλώσεις του λέει τα εξής:

“Η θεά Ευρώπη έχει ελληνική καταγωγή, συνεχίζει να ταξιδεύει στις χώρες μας και να προστατεύει την ήπειρό μας. Αισιόδοξη πάντα, μας ζητά να βαθύνουμε την Δημοκρατία, την αλληλεγγύη και τους δεσμούς μας. Για πιο ευτυχισμένους πολίτες. Με πιο δίκαιες κοινωνίες. Και σ’ ένα «πράσινο», βιώσιμο περιβάλλον. Είναι στο χέρι μας το δύσκολο, αλλά γοητευτικό ταξίδι της προόδου να συνεχιστεί.”

Μπορείς να δεις και το σχετικό βίντεο με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού.

Δείτε ακόμα: Guardian: Οι 10 μικρές πολιτιστικές πρωτεύουσες της Ευρώπης που πρέπει να επισκεφτείς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

11-05-2024

Αθήνα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
29 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Φιο
01 Ιούν. 2024
Μπο
22:00
-
Ρεά

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;