Guardian: Οι 10 μικρές πολιτιστικές πρωτεύουσες της Ευρώπης που πρέπει να επισκεφτείς
Ανάμεσά τους είναι και μία ελληνική πόλη. Μπορείς να φανταστείς ποια είναι;

Η Guardian με ένα άρθρο του έβγαλε τις 10 μικρότερες πόλεις, που αποτελούν πολιτιστικές πρωτεύουσες της Ευρώπης. Ανάμεσα σε αυτές είναι και μία ελληνική πόλη. Η αλήθεια είναι ότι δε φαντάζεσαι ποια μπορεί να είναι αυτή.

Το άρθρο του βρετανικού Guardian ξεκινά με αναφορά στη μοναδική Μελίνα Μερκούρη, η οποία το 1983, ως η τότε Υπουργός Πολιτισμού της Ελλάδας, είχε εκφράσει την άποψη ότι η πολυπολιτισμικότητα της Ευρώπης θα πρέπει να γιορτάζεται κάθε χρόνο βάζοντας στο επίκεντρο μία διαφορετική πόλη από κάθε ευρωπαϊκή χώρα. Έτσι, η γνωστή ηθοποιός πίστευε ότι οι διαφορετικές κουλτούρες και αξίες της κάθε χώρας θα παρουσιάζονταν μέσα από την κάθε πόλη. Το 1985, το πρόγραμμα “Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης” εδραιώθηκε ως θεσμός με πάνω από 60 πόλεις να λαμβάνουν τον φόρο τιμής της πολιτιστικής πρωτεύουσας της χρονιάς.

Έτσι, ο Guardian συστήνει στο αναγνωστικό κοινό του τις 10 μικρές ευρωπαϊκές πόλεις που μπορεί να μην γνωρίζεις αλλά πρέπει να επισκεφτείς καθώς έχουν πλούσιο πολιτιστικό ενδιαφέρον. Και ανάμεσα σε αυτές είναι η Πάτρα!

Η Αχαϊκή πρωτεύουσα υπήρξε “Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης” το 2006. Σύμφωνα με τον βρετανικό Guardian, μπορεί να μην είναι η πιο όμορφη από όλες αλλά διαθέτει 3.000 χρόνια ιστορίας και αρκετά μέρη που αξίζει να επισκεφτείς.

Ανάμεσα σε αυτά είναι το ιστορικό της λιμάνι, το Πανεπιστήμιο, οι πεζόδρομοι της, αλλά και τα αρχαία της μνημεία και οι εκκλησίες. Ανάμεσα σε όλα αυτά σημαντικό κομμάτι είναι και το οινοποιείο, Achaia Claus, με τις μοναδικές μαυροδάφνες.

Δες αναλυτικά τη λίστα με τις άλλες πόλεις που συνθέτουν την 10αδα είναι:

  • Μπέργκεν (Νορβηγία),
  • Σαλαμάνκα (Ισπανία),
  • Σιμπίου (Ρουμανία),
  • Λινζ (Αυστρία),
  • Τούρκου (Φινλανδία),
  • Γκιμαράες (Πορτογαλία),
  • Πίλσεν (Τσεχία),
  • Άαρχους (Δανία),
  • Ματέρα (Ιταλία)

Δες ακόμα: Αυτές οι χώρες είναι οι καλύτεροι ταξιδιωτικοί προορισμοί για το 2020

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Εκπαίδευση

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

15-03-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;