Νέα μέτρα: Με self test οι ανήλικοι σε μεικτούς χώρους
Παντού με self test οι ανήλικοι - Όλα τα νέα μέτρα που ισχύουν από αύριο Σάββατο 6 Νοεμβρίου

Με self test κι όχι με rapid ή pcr (μοριακό) θα μπαίνουν τα παιδιά έως 17 ετών στους μεικτούς χώρους, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Πλεύρης είπε ότι στην ΚΥΑ που αναμένεται να εκδοθεί σήμερα, Παρασκευή, για τα νέα μέτρα, θα προβλέπεται ότι οι ανήλικοι θα μπορούν να εισέρχονται στους μέχρι σήμερα μεικτούς χώρους, με self test και όχι με μοριακό ή rapid.

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα, τα οποία τίθενται σε ισχύ από αύριο, Σάββατο, οι εργαζόμενοι που είναι ανεμβολίαστοι υποχρεώνονται σε δυο εργαστηριακούς ελέγχους την εβδομάδα, ενώ για την παρουσία μη εμβολιασμένων σε καταστήματα εστίασης, λιανεμπορίου, εμπορικά κέντρα, κομμωτήρια, τράπεζες και δημόσιες υπηρεσίες απαιτείται επίσης μοριακό τεστ ή rapid test.

Το video δεν είναι πλέον διαθέσιμο

Από τα μέτρα εξαιρούνται τα καταστήματα τροφίμων και τα φαρμακεία, ενώ με απόφαση της Ιεράς Συνόδου, στα νέα μέτρα συμπεριλήφθηκαν και οι εκκλησίες.

Ο κ. Πλεύρης τόνισε ότι ειδικά στα καταστήματα της εστίασης όπου φαίνεται να υπάρχει μια καταστρατήγηση των κανόνων, οι έλεγχοι θα είναι εξαντλητικοί, προειδοποιώντας πως όσοι θα παρανομήσουν θα το μετανιώσουν.

Αναφερόμενος δε στην εκκλησία, ο Υπουργός είπε πως θα ήταν πρακτικά αδύνατο να υποχρεώσει η Πολιτεία τους ναούς να κάνουν έναν τέτοιο έλεγχο και δεν είναι δυνατόν να εμποδιστεί η άσκηση των θρησκευτικών καθηκόντων των πιστών, όπως προβλέπεται και από το Σύνταγμα.

Νέα μέτρα: Τι θα ισχύει για τους ανεμβολίαστους από αύριο Σάββατο 6 Νοεμβρίου

Μετά τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού και προκειμένου να αναχαιτιστεί η περαιτέρω εξάπλωση της πανδημίας, ανακοινώθηκαν νέα μέτρα για τους μη εμβολιασμένους πολίτες, τα οποία φέρνουν αλλαγές στην καθημερινότητα και τίθενται σε ισχύ από το προσεχές Σάββατο 6 Νοεμβρίου -και για τουλάχιστον δύο εβδομάδες-, σε καφετέριες, εστιατόρια, εμπορικά καταστήματα, κομμωτήρια, τράπεζες και αλλού.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα νέα μέτρα, από αύριο Σάββατο 06/11, οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι πλέον υποχρεώνονται σε δυο εργαστηριακούς ελέγχους την εβδομάδα.

Συγκεκριμένα, είσοδος με υποχρεωτικό τεστ (rapid test ή τεστ PCR) για τους ενηλίκους θα γίνεται σε:

-δημόσιες υπηρεσίες

-τράπεζες

-εστίαση

-λιανεμπόριο

-εμπορικά κέντρα

-κομμωτήρια

Τα παιδιά έως 18 ετών στους παραπάνω χώρους θα μπορούν να κάθονται ή να εισέρχονται με αρνητικό self test.

Ερωτηματικό παραμένει το τι θα ισχύσει με την παρουσία ανήλικων στα γήπεδα. Αναμένονται οι σχετικές απαντήσεις στις ΚΥΑ που αναμένεται να αναρτηθούν σήμερα μέσα στη μέρα.

Δείτε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
FT
2 - 0
Ast
09 Μαϊ. 2024
Ατα
FT
3 - 0
Oly

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
 1