Χάπι Merck: Εγκρίθηκε από τη Βρετανία το πρώτο χάπι κατά του κορωνοϊού
Εγκρίθηκε το Χάπι Merck από τις βρετανικές αρχές

Η βρετανική ρυθμιστική αρχή για τα φάρμακα έδωσε την πρώτη έγκριση στο χάπι της Merck κατά του κορωνοϊού, ένα φάρμακο που έχει χαρακτηριστεί από ειδικούς σε ζητήματα δημόσιας Υγείας ως ένα σημαντικό νέο εργαλείο στη μάχη ενάντια στον κορωνοϊό.

Αναλυτικότερα, η Merck δήλωσε ότι η Ρυθμιστική Υπηρεσία Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας (MHRA) χορήγησε άδεια για το φάρμακο με όνομα Lagevrio για ήπια έως μέτρια συμπτώματα Covid.

Η MHRA συνέστησε τη χρήση του φαρμάκου όσο το δυνατόν πιο σύντομα μετά τη διάγνωση ενός ασθενούς με Covid και μέσα σε πέντε ημέρες από την εμφάνιση των συμπτωμάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τους Financial Times, η κυβέρνηση της Βρετανίας και το Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) θα διευκρινίσουν εν ευθέτω χρόνω πώς θα χορηγείται αυτή η θεραπεία κατά της covid-19 στους ασθενείς.

Είναι η πρώτη έγκριση που παίρνει το εν λόγω φάρμακο, το οποίο περιέχει τη δραστική ουσία μολνοπιραβίρη.

Πρόκειται για μια εύκολη στη χορήγηση θεραπεία που μείωσε στο μισό τον κίνδυνο νοσηλείας ή θανάτου από Covid-19 για άτομα με ήπια ή μέτρια συμπτώματα, κατά τη διάρκεια των κλινικών δοκιμών.

Οι ρυθμιστικές αρχές σε ΗΠΑ και ΕΕ αξιολογούν ακόμα το φάρμακο της Merck, για το οποίο έχουν αυξηθεί οι παραγγελίες από τις κυβερνήσεις από τότε που δημοσιεύθηκαν τα θετικά αποτελέσματα της φάσης 3 των κλινικών δοκιμών τον περασμένο μήνα.

Δείτε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μέσα μαζικής ενημέρωσης

Πλήρης Απασχόληση

04-01-2024

Κηφισιά

Πωλήσεις

Εποχιακή Εργασία

15-02-2024

Ναουσα

1.500

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
37'
0 - 2
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
37'
1 - 1
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
ΤΕΛ
90 - 54
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
ΗΜ
50 - 49
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;