Φοιτητικό σπίτι: Επτά οικονομικοί τρόποι για να μείνει ζεστό τον χειμώνα
Μερικοί τρόποι που θα κρατήσουν το φοιτητικό σου σπίτι ζεστό τις κρύες νύχτες (και ημέρες) του χειμώνα!

Μετά από ένα χρόνο γεμάτο άγχος και διάβασμα, έδωσες Πανελλήνιες και, πλέον, είσαι φοιτητής/φοιτήτρια και ήδη ζεις την σωστή και τίμια φοιτητική ζωή. Ωστόσο, βρισκόμαστε ήδη στο Νοέμβριο και μάλλον είναι η πρώτη φορά που έρχεσαι αντιμέτωπο/-η με το πώς θα πρέπει να διατηρήσεις το (ολόδικό σου) φοιτητικό σπίτι ζεστό χωρίς να σου “βγει ο κούκος αηδόνι”.

Είτε χρησιμοποιείς κλιματιστικό, είτε έχεις καλοριφέρ, είτε το σπίτι σου ζεσταίνεται με κάποιον άλλο τρόπο, υπάρχουν μερικά tips που θα διατηρήσουν το σπίτι σου ακόμη πιο ζεστό, ώστε να μην κρυώνει γρήγορα και χρειάζεται να ξοδέψεις περισσότερα χρήματα για αν το ζεστάνεις. Και το καλύτερο είναι πως αυτά τα tricks είναι αρκετά οικονομικά!

Ας τα δούμε!

1. Πόρτες

Οι πόρτες είναι ένα αρκετά “ύπουλο” σημείο σε ένα σπίτι. Αν και κλείνοντάς τες θεωρούμε πως έχουμε ασφαλίσει τον χώρο, προκειμένου να παραμείνει ζεστός στην πραγματικότητα μεγάλο μέρος της θρμότητας “ξεγλιστράει” από το μικρό κενό αριστερά, δεξιά και κάτω από τις πόρτες. Γι’ αυτό το λόγο μπορείτε να καλύψετε αυτό το κενό με αεροστόπ που μπορείτε να βρείτε εύκολα στην αγορά ή με μία πετσέτα.

Επίσης, αν το σπίτι είναι παλιό και έχετε παλιές μπαλκονόπορτες, είναι πολύ πιθανό να “μπάζουν”. Οπότε, ρίξτε μία ματιά και εκεί, προκειμένου να λάβετε τα απαραίτητα μέτρα!

2. Χαλιά

Δεν είναι τυχαίο που το καλοκαίρι συνηθίζουμε να μαζεύουμε τα χαλιά, ενώ μόλις “πιάσουν” τα κρύα τα ξανακατεβάζουμε. Τα χαλιά φροντίζουν να μην χάνεται η θερμότητα από το πάτωμα, ενώ μας βοηθάνε να περπατάμε σε ένα πιο ζεστό πάτωμα. Παράλληλα, κάνουν τον χώρο να φαίνεται πιο cozy και έτσι, νιώθουμε πιο ζεστά και μόνο που κοιτάζουμε το σπίτι μας.

Βέβαια, επειδή το φοιτητικό σπίτι συνήθως είναι αρκετά μικρό δεν είναι απαραίτητο να βάλουμε παντού χαλιά. Αντιθέτως, μπορούμε να επενδύσουμε σε ένα καλό χαλί για το σαλόνι ή το δωμάτιο και σε χώρους όπως η κουζίνα να βάλουμε μία fluffy μοκέτα που συνήθως είναι και αρκετά οικονομική.

3. Κεράκια

Τα κεράκια είναι ένα από τα outsiders του άρθρου, αφού συνήθως, η ύπαρξή τους στο σπίτι συνδέεται καθαρά με την διακόσμηση του χώρου και δεν συνήθιζουμε να τα ανάβουμε. Ωστόσο, τα κεράκια εκτός του ότι μπορούν να βελτιώσουν την αισθητική και την διακόσμηση του χώρου, όταν είναι αναμένα απελευθερώνουν ζέστη που έρχεται να προστεθεί στην ήδη υπάρχουσα από τα σώματα ή το κλιματιστικό, ενώ δημιουργούν την πολυπόθητη ζεστή ατμόσφαιρα που όλοι και όλες αναζητάμε τον χειμώνα για το σπίτι μας.

Επομένως, αν έχετε κεράκια στο σπίτι σας μην τα ανάβετε μόνο σε ειδικές περιπτώσεις, καθώς μπορούν να βοηθήσουν τον χώρο να παραμείνει ζεστός. Παρ’ όλα φεύγοντας από τον χώρο βεβαιωθείτε οπωσδήποτε ότι τα έχετε σβήσει και δε θα συμβεί κάποιο ατύχημα.

4. Καναπέδες

Οι καναπέδες είναι ένα βασικό στοιχείο σε ένα σπίτι. Έτσι, ένα φοιτητικό σπίτι θα έχει σίγουρα έναν μικρό ή λίγο πιο μεγάλο καναπέ. Αν το σπίτι σας θερμαίνεται από καλοριφέρ, τότε είναι σημαντικό να μετακινήσετε τον καναπέ σας μακριά από το καλοριφέρ, ώστε να μην βρίσκεται μπροστα του “μπλοκάροντας” την θερμότητα. Επιπλέον, θα σας διευκόλυνε αρκετά αν βάζατε πάνω στους καναπέδες ριχτάρια ή μαξιλάρια με γούνινες υφές.

5. Καλοριφέρ και αλουμινόχαρτο

Ένα πολύ γνωστό trick για όσα σπίτι ζεσταίνονται με τη βοήθεια των καλοριφέρ αξιοποιεί το αλουμινόχαρτo και λίγη ταινία, με σκοπό να μην χάνετε άσκοπα ένα μέρος της θερμότητας. Έτσι, αν έχετε καλοριφέρ τοίχου τότε φροντίστε να κολλήσετε με λίγη ταινία αλουμινόχαρτο πίσω από τα σώματα του καλοριφέρ που βρίσκονται σε εξωτερικούς τοίχους.

Με αυτό τον τρόπο το αλουμινόχαρτο εμποδίζει τη ζέστη να περάσει από τον τοίχο και την ανακλά πίσω στο δωμάτιο αυξάνοντας στο μέγιστο την απόδοση του καλοριφέρ.

6. Φούρνος

Ένας περίεργος τρόπος να απελευθερωθεί λίγη παραπάνω ζέστη στον χώρο είναι μέσω του φούρνου. Την επόμενη φορά που θα κάνετε κάτι (πολύ ωραίο) στον φούρνο, μόλις τελειώσετε και κλείσετε τον φούρνο αφήστε ανοιχτή την πόρτα του φούρνου και κλείστε την πόρτα και τα παράθυρα του δωματίου. Αυτός είναι ένας έξυπνος τρόπος για να ζεσταθεί η κουζίνα.

7. Ατμός από το μπάνιο

Με το ίδιο σκεπτικό όταν κάνετε ένα πολύ ζεστό και απολαυστικό ντους είναι καλό να αφήσετε ανοιχτή την πόρτα, ώστε να διαχέεται ο ατμός στο σπίτι και να το ζεσταίνει. Επίσης, αυτή η μέθοδος θα βοηθήσει στην μείωση του ξηρού αέρα στην ατμόσφαιρα εντός του σπιτιού

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
30 Απρ. 2024
ΜΑΚ
20:00
-
ΠΑΟ
30 Απρ. 2024
ΟΣΦΠ
21:30
-
BARC

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 1 
  
 1