Squid Game: Επτά πράγματα που δεν πρόσεξες την πρώτη φορά που είδες τη σειρά
Μήπως πρέπει να το δεις και δεύτερη φορά για να ανακαλύψεις όλα τα μυστικά της σειράς- φαινόμενο;

Το “Squid Game” είναι μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίας της streaming πλατφόρμας του Netflix. Μάλιστα, μόνο στην Αμερική για την εβδομάδα που τελείωνε στις 27 Σεπτεμβρίου συγκέντρωσε 3.2 δισ. λεπτών θέασης.

Η σειρά- φαινόμενο έχει κερδίσει ένα φανατικό κοινό από κάθε γωνιά του πλανήτη που τη βλέπουν και την ξαναβλέπουν, καθώς περιμένουν το Netflix να την ανανεώσει για μία ακόμα σεζόν. Εμείς, λοιπόν, σου βρήκαμε μερικά πράγματα που δεν πρόσεξες κατά τη διάρκεια της προβολής της σειράς!

Μήπως, θα πρέπει να τη δεις και δεύτερη φορά πιο προσεκτικά;

1. Τα παιχνίδια

Κανένας παίκτης δεν μπορούσε να ξέρει ποιο θα είναι το επόμενο παιχνίδι που θα διαγωνίζονταν. Μερικοί μπορούσαν να αποσπάσουν κάποιες πληροφορίες κάνοντας διάφορες χάρες. Αν πάλι, πρόσεχαν προσεκτικά τους τείχους του θαλάμου που κοιμόντουσαν θα μπορούσαν να βρουν τα παιχνίδια, αλλά και τη σειρά με την οποία θα τα έπαιζαν.

2. Οι θάνατοι της σειράς

Εδώ αρχίζουν μερικά SPOILERS, καθώς θα μιλήσουμε για τους θανάτους αρκετών παικτών και πώς αυτοί είχαν προοικονομηθεί από τις πράξεις τους.

Η Κιμ Σε Μπιοκ απειλεί έναν άντρα με μαχαίρι ότι θα του κόψει τον λαιμό, πράγμα που δε διαφέρει και πολύ από το πώς πέθανε στο παιχνίδι. Ο Τζανγκ Ντοκ-σου από την άλλη πέθανε πέφτοντας στο κενό, κάτι που θυμίζει τον τρόπο που ξέφυγε από κάτι γκάνστερς πηδώντας από τη γέφυρα. Ένα ακόμα παράδειγμα είναι και ο θάνατος του Αμπντούλ Αλι θυμίζει το πώς είχε κλέψει λεφτά και άφησε έναν άνθρωπο να πεθάνει…

3. Οι “κακοί” της σειράς

Οι “κακοί” της σειράς φοράνε όλοι τις ίδιες κόκκινες στολές. Όμως, η μάσκα τους έχει διαφορετικά σύμβολα για να ξεχωρίζουν οι παίκτες τους εργάτες (Ο), τους στρατιώτες (Δ) και τους μάνατζερ (τετάτρωγο). Σε εμένα από την άλλη θυμίζουν τα πλήκτρα ενός τηλεχειριστηρίου Playstation.

Ωστόσο, στην πραγματικότητα, η όλη σκέψη πίσω από τους “κακούς” έχει να κάνει με τις αποικίες μυρμηγκιών. Κάτι που συμβαδίζει και με τις μάσκες ζώων που βλέπουμε στη σειρά.

4. Οι σκάλες

Οι σκάλες που ανεβαίνουν οι παίκτες για να περάσουν από το ένα παιχνίδι στο άλλο φαίνονται γνωστές από κάπου;

Έχουν βασιστεί στο έργο “Relativity” του Ολλανδού M. C. Escher όπου δείχνει μία πραγματικότητα όπου οι νόμοι της βαρύτητας δεν ισχύουν. Κάτι που συμβαίνει και στη σειρά, καθώς δεν ισχύουν οι κανόνες της κοινωνίας.

5. Η Jung Ho-Yeon

Η ηθοποιός κατάφερε με την ερμηνεία της να κάνει τους πάντες να λατρέψουν τον χαρακτήρα της. Αυτό, όμως, που δε ξέρουν οι περισσότεροι είναι ότι πρόκειται για τον πρώτο της τηλεοπτικό ρόλο. Οι Νοτιοκορεάτες, ωστόσο, τη γνωρίζουν καθώς είναι ένα πολύ δημοφιλές μοντέλο στη χώρα της.

6. Οι στολές που έχουν γίνει, πλέον, κλασσικές

Οι πράσινες στολές που φοράνε οι παίκτες είναι εμπνευσμένες από τις στολές που φοράνε οι μαθητές στο σχολείο. Οι δημιουργοί θέλανε να φοράνε οι παίκτες τις μαθητικές σχολές, όμως, για οπτικούς λόγους το χρώμα που επιλέχθηκε ήταν το πράσινο.

Επίσης, το κόκκινο που επιλέχθηκε για τους “κακούς” έγινε για να δείχνουν τη διαφορά ανάμεσά τους και στους παίκτες.

7. Ο αρχικός τίτλος της σειράς 

Το “Squid Game” αρχικά είχε τον τίτλο “Round 6” που έχει να κάνει με τους έξι γύρους που παίζουν οι παίκτες στο παιχνίδι. Όμως, τελικά, οι δημιουργοί αποφάσισαν να επιλέξουν τον πιο παιχνιδιάρικο τίτλο που δεν είναι άλλος από το “Squid Game”.

Διάβασε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

15-03-2024

Αθήνα

Υγεία

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Οια

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;