Χατζηδάκης: Προανήγγειλε νέα αύξηση του κατώτατου μισθού μέσα στο 2022
Νέα αύξηση στον κατώτατο μισθό μέσα στο 2022 προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας, Κώστας Χατζηδάκης

Μία μικρή αύξηση του 2% για το 2022 στον κατώτατο μισθό έχει ανακοινώσει, ήδη, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό του OPEN, ο Υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, προανήγγειλε νέα αύξηση του κατώτατου μισθού μέσα στο 2022.

Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε ο Υπουργός Εργασίας, η νέα αύξηση θα γίνει λαμβάνοντας υπόψιν την ανάπτυξη της Ελληνικής Οικονομίας. Μάλιστα, ο κ. Χατζηδάκης τόνισε πως στόχος της κυβέρνησης είναι να δοθεί ένα μέρισμα ανάπτυξης, ειδικότερα στους χαμηλόμισθους. Συγκεκριμένα, δήλωσε:

“Εμείς παρά το ότι είχαμε μία εισήγηση από την Τράπεζα της Ελλάδας και από το ΚΕΠΕ και από την εργοδοτική πλευρά συμπεριλαμβανομένων των μικρομεσαίων για να παγώσουμε τον κατώτατο μισθό δώσαμε μία μικρή, συμβολική όπως είπε ο πρωθυπουργός, αύξηση 2% έχοντας όμως πίσω μας μία ύφεση 8,2%. Τώρα η οικονομία έχει μπει σε ένα θετικό έδαφος. Προφανώς, υπάρχει και άλλη. Θα έρθουν και άλλες ρυθμίσεις για τον κατώτατο μισθό αλλά θα είναι από τον καινούριο χρόνο οι οποίες θα λάβουν υπόψιν τους το ότι η οικονομία έχει αναπτυχθεί. Μας ενδιαφέρει να υπάρξει ένα κοινωνικό μέρισμα ανάπτυξης για τους χαμηλόμισθους. Είναι προφανές αυτό.

Μιλάω για τη νέα αύξηση του κατώτατου μισθού. Αυτό όμως θα προκύψει μετά τις διαδικασίες που προβλέπονται από το νόμο. Δηλαδή, πάλι διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους, διαβούλευση με την ΤτΕ – επιστημονικά ινστιτούτα και στη συνέχεια έρχεται ο υπουργός Εργασίας και κάνει εισήγηση στο υπουργικό συμβούλιο.”

Διάβασε ακόμα: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

13-03-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;