Γεωργιάδης: Πώς πρέπει να διαμορφώνεται ο κατώτατος μισθός
Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μίλησε για το πώς πρέπει να διαμορφώνεται ο κατώτατος μισθός.

Όπως έχει ανακοινώσει, ήδη, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο κατώτατος μισθός θα αυξηθεί κατά 2%. Το πρωί του Σαββάτου, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μίλησε περισσότερο για τον κατώτατο μισθό και για το πώς πρέπει να διαμορφώνεται.

Ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, διατύπωσε τη θέση ότι ο κατώτατος μισθός πρέπει να αυξάνεται ανάλογα με την ανάπτυξη. Συγκεκριμένα, δήλωσε:

“Ο νέος εργαζόμενος θα παίρνει 600 ευρώ από την κυβέρνηση, αλλά ο κατώτατος μισθός πρέπει να αυξάνεται ανάλογα με την ανάπτυξη.”

Αναφερόμενος σε ενδεχόμενη νέα στήριξη των επιχειρήσεων έναντι της πανδημίας, ανέφερε τα εξής:

“Η κυβέρνηση δεν θα αφήσει κανέναν μόνο του. Η οικονομία πηγαίνει καλά και θα έχουμε χρήματα να δώσουμε αν χρειαστεί εκεί που πρέπει, λελογισμένα.”

Για την επιστρεπτέα προκαταβολή, ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε πως:

“Όσοι επιχειρηματίες έχουν μείωση τζίρου από το 2019 στο 2020 άνω του 70% θα επιστρέψουν μόνο το 25% των χρημάτων που έχουν λάβει. Η επιστρεπτέα προκαταβολή είναι το πιο μεγάλο από τα οικονομικά μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση.”

Σε ό,τι αφορά το κύμα ανατιμήσεων που παρουσιάζεται το τελευταίο διάστημα, σημείωσε ότι η κυβέρνηση διεκδικεί πακέτο από την Ευρώπη, για να αντιμετωπιστούν οι αυξήσεις στην ενέργεια. Μάλιστα, δήλωσε χαρακτηριστικά:

“Η κυβέρνηση ανακοίνωσε επιδοτήσεις στην ενέργεια για το επόμενο τρίμηνο μέχρι το τέλος του έτους, επειδή τότε λήγει το οικονομικό έτος και υπογράμμισε ότι το μέτρο θα συνεχιστεί και μετά εάν συνεχιστούν και οι διεθνείς αυξήσεις.

Αυτό ήταν ένα από τα σημεία στα οποία συμφωνήσαν οι 9 ηγέτες του ευρωπαϊκού Νότου που συμμετείχαν χθες στη Σύνοδο Κορυφής που διεξήχθη στην Αθήνα, καθώς κάλεσαν τις Βρυξέλλες να πάρουν μέτρα για τις αυξήσεις στην ενέργεια.

Κάθε αναβάθμιση της οικονομίας της χώρας μας από οίκο πιστοληπτικής αξιολόγησης, μας φέρνει ένα βήμα πιο μακριά από τα μνημόνια, καθώς μπορούμε να δανειστούμε από μόνοι μας από τις αγορές.”

Προς το τέλος της συνέντευξής του, ανέφερε ότι η οικονομία πηγαίνει καλά αναφέροντας ως παράδειγμα την αύξηση του τζίρου στην εστίαση η οποία συμφωνά με την ΕΛΣΤΑΤ τον Ιούλιο του 2021 ήταν κατά 170% αυξημένη σε σχέση με τον Ιούλιο του 2020.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

14-02-2024

Καλλιθέα Αττικής

950

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;