108 χρόνια από τη γέννηση του Otto Wichterle
Otto Wichterle: Τον εφευρέτη των φακών επαφής τιμά η Google με ένα doodle

108 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τη γέννηση του Otto Wichterle, του Τσέχου φαρμακοποιού που εφηύρε τους μαλακούς φακούς επαφής. Η Google αποφάσισε να τον τιμήσει σήμερα, Τετάρτη 27/10, με ένα doodle.

Ο Otto Wichterle γεννήθηκε σαν σήμερα το 1913 στην Τσεχία.

Ως λάτρης της επιστήμης από τα νεανικά του χρόνια, πήρε το διδακτορικό του στην οργανική χημεία το 1936 από το Ινστιτούτο Χημικής Τεχνολογίας της Πράγας (ICT), όπου και δίδαξε.

Το 1961, ο Otto Wichterle που φορούσε γυαλιά, παρήγαγε τους πρώτους μαλακούς φακούς επαφής χρησιμοποιώντας υλικά που είχε στο σπίτι του, μεταξύ των οποίων ένα παιδικό παιγνίδι.

Ως κάτοχος αμέτρητων διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, ο Otto Wichterle εξελέγη ο πρώτος Πρόεδρος της Ακαδημίας της Τσεχικής Δημοκρατίας μετά την ίδρυση της χώρας, το 1993.

Μολονότι ο Wichterle είναι πιο γνωστός ως ο εφευρέτης των φακών επαφής, οι καινοτομίες του έθεσαν επίσης τα θεμέλια για ιατρικές τεχνολογίες όπως τα “έξυπνα” βιοϋλικά, τα οποία χρησιμοποιούνται για την αποκατάσταση των ανθρώπινων συνδετικών ιστών.

To σημερινό google doodle:

Ο Otto Wichterle πέθανε στις 18 Αυγούστου 1998 στο χωριό Στραζίσκο της Τσεχίας, σε ηλικία 84 ετών.

Εκτιμάται ότι πάνω από 140 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως χρησιμοποιούν φακούς επαφής.

Tι είναι τα Google Doodles;

Τα doodles είναι ξεχωριστές εκδόσεις του λογοτύπου της Google στην αρχική της σελίδα. Το πρώτο doodle δημιουργήθηκε αποκλειστικά και μόνο για πρακτικούς λόγους και κανείς δεν φανταζόταν ότι θα γίνει τόσο δημοφιλές και ότι θα καταλήξει να θεωρείται αναπόσπαστο μέρος της σελίδας αναζήτησης της Google. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που σήμερα πλέον πολλοί ανυπομονούν να δουν κάθε νέο doodle που δημιουργούμε! Τα doodles δημιουργούνται για να γιορτάσουν γεγονότα, επετείους και γενέθλια καλλιτεχνών, επιστημόνων, μουσικών και άλλων ξεχωριστών προσωπικοτήτων. Μπορεί να είναι η πρώτη μέρα του σχολείου, τα γενέθλια του Οδυσσέα Ελύτη ή η 50η επέτειος από την ανακάλυψη του γενετικού κώδικα. Η doodle ομάδα της Google ψάχνει πάντα για νέες και ενδιαφέρουσες ιδέες, τις οποίες μοιράζεται με όλους και όλες μας!

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;