Φοιτητική ζωή: Πώς θα καταφέρεις να οργανώσεις σωστά τον χρόνο σου;
Μερικά tips για οργανώσεις σωστά το πρόγραμμά σου κατά τη διάρκεια της φοιτητικής ζωής σου.

Επιτέλους, η φοιτητική ζωή ξεκίνησε και πάλι, μετά από δύο χρόνια που ήταν στον “πάγο” εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού. Σιγά σιγά, οι σχολές και τα διάφορα τμήματα των Πανεπιστημίων μπαίνουν και πάλι στους ρυθμούς τους. Για όσους το έχουν ζήσει, ξέρουν ότι η φοιτητική ζωή τρέχει με γρήγορους ρυθμούς, ενώ, οι πρωτοετείς ή αυτοί που λόγο της πανδημίας δεν είχαν καταφέρει μέχρι στιγμής να το ζήσουν, θα το διαπιστώσουν σύντομα μόνοι τους. Το πιο σημαντικό κομμάτι των φοιτητικών σου χρόνων είναι να μάθεις να διαχειρίζεσαι σωστά τον χρόνο σου.

Ξεκίνησες να πηγαίνεις στη σχολή, διαβάζεις τόσο για τα εργαστήρια όσο και για τα μαθήματα για να μη σου μείνουν όλα για την εξεταστική, προσπαθείς να βρεις χρόνο για τους φίλους και τη σχέση σου, αλλά και να πας γυμναστήριο και να διασκεδάσεις. Με λίγα λόγια, έχεις βάλει πολλά πράγματα στην καθημερινότητά σου και δε ξέρεις αν θα ανταπεξέλθεις σε όλα.

Πώς μπορείς να δημιουργήσεις ένα σωστό πλάνο και να τα χωρέσεις όλα αυτά;

Ένα ιδανικό πλάνο περιλαμβάνει σωστούς προγραμματισμούς που αφορούν τους χρόνους που διαθέτεις για διάφορες δραστηριότητες. Ξεκινάς από τις υποχρεώσεις που έχεις για τη σχολή και καταλήγεις στη διασκέδαση σου αλλά και στο χρόνο που διαθέτεις σε φίλους και γνωστούς.

1. Βάλε προτεραιότητες

Υπάρχουν περίοδοι που δεν χρειάζεται να τα κάνεις όλα μαζί. Δώσε βάση στο πρόγραμμα της σχολής και τις ώρες των μαθημάτων. Προσπάθησε να παρακολουθήσεις μαθήματα όπου οι ώρες είναι κοντινές, για να μην χρειάζεται να πηγαίνεις, να φεύγεις και να επιστρέφεις στη σχολή γιατί χάνεις πολύτιμο χρόνο.

2. Συνδύασε δραστηριότητες

Μια μέρα στη σχολή μπορεί να είναι και μια καλή ευκαιρία για να δεις φίλους και να μην χρειαστεί να κανονίσεις κάτι διαφορετικό. Στη σχολή έχεις την ευκαιρία να δεις τους γνωστούς σου και έπειτα να πάτε για ένα ωραίο καφέ!

3. Πάρε μία μέρα “ρεπό”

Κάνεις πολλά μέσα στην εβδομάδα και για αυτό το λόγο χρειάζεσαι ένα ρεπό από όλα. Προσπάθησε να το πάρεις ένα Σάββατο για να χαλαρώσεις και να ξεκουραστείς. Η Κυριακή δεν είναι και η  καλύτερη ημέρα γιατί αμέσως μετά ξεκινάει η Δευτέρα και μπορεί να νιώθεις κούραση.

4. Μοίρασε τον χρόνο σου

Στο πλάνο σου πρέπει να δημιουργήσεις ένα χρονοδιάγραμμα της καθημερινότητας σου και αν δεις που καταναλώνεις αρκετή ώρα αλλά και που βλέπεις ότι επαναπαύεσαι. Έτσι, θα δώσεις βαρύτητα στις καταστάσεις που σου «κλέβουν» χρόνο και θα μπορέσεις να κάνεις σωστή διαχείριση.

Μπορείς να διαβάσεις ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

05-03-2024

Ταύρος

Αγροτικά

Πλήρης Απασχόληση

24-01-2024

Ηρακλειο Κρητης

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
0 - 0
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
0 - 0
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;