Zodiac: Μία ομάδα ερευνητών ισχυρίζεται πως ανακάλυψε το serial killer - Η ανάρτηση του Mark Ruffalo
Ερευνητές ισχυρίζονται πως ανακάλυψαν την ταυτότητα του Zodiac - Τι δήλωσε ο Mark Ruffalo που πρωταγωνίστησε στην ομώνυμη ταινία

Μια ομάδα ερευνητών που αποτελείται από 40 αστυνομικούς ερευνητές, δημοσιογράφους και αξιωματικούς των στρατιωτικών υπηρεσιών πληροφοριών ισχυρίζεται ότι ξέρει ποιος είναι ο Zodiac, ο πασίγνωστος serial killer που κανείς δε μπόρεσε να ανακαλύψει την ταυτότητά του εδώ και 52 χρόνια.

Η ομάδα ερευνητών ονομάζεται Case Breakers και δουλειά της είναι φέρνει στην επιφάνεια ξανά «παγωμένες» υποθέσεις και να ψάχνει σε βάθος προκειμένου να τις “σπάσει” και να βρεις τις σωστές απαντήσει. Η συγκεκριμένη ομάδα, λοιπόν, πιστεύει ότι ταυτοποίησε τον διαβόητο serial killer, ο οποίος είχε το ψευδώνυμο Zodiac, και ευθύνεται για τουλάχιστον 5 δολοφονίες στη Βόρεια Καρολίνα από το 1968 ως το 1969.

Χαρακτηριστικό του Zodiac ήταν πως χλεύαζε και απειλούσε την αστυνομία μέσω επιστολών που εστάλησαν σε εφημερίδες της περιοχής, αλλά διέκοψε απότομα κάθε είδους επικοινωνία. Σύμφωνα με τον ίδιο οι συγκεκριμένες επιστολές περιείχαν κρυπτογραφημένους κώδικες, που αν κάποιος κατάφερνε να αποκωδικοποιήσει θα μπορούσε να αποκαλυφθεί η ταυτότητά του.

Σύμφωνα με τους Case Breakers ο serial killer που απασχόλησε τόσο πολύ την αστυνομία και “έσπειρε” τον τρόμο στις Η.Π.Α. είναι ο βετεράνος της Πολεμικής Αεροπορίας, Γκάρι Φράνσις Ποστ. Ωστόσο, ο ίδιος πέθανε το 2018, σύμφωνα με τους ερευνητές.

Παρά τα στοιχεία που παρουσίασαν οι Case Breakers, ομοσπονδιακοί και αστυνομικοί ερευνητές που επιφορτίστηκαν με την επίλυση του μυστηρίου των 52 ετών δήλωσαν ότι η τελευταία θεωρία δεν στέκει.

Απαντώντας στα νέα που ήθελαν την ταυτότητα του Zodiac να έχει αποκαλυφθεί το Αστυνομικό Τμήμα του San Francisco δήλωσε ότι η υπόθεση εξακολουθεί να παραμένει ανοιχτή. Τη συγκεκριμένη δήλωση επιβεβαίωσε και το FBI στο CNN.

Ένα από τα άτομα της showbiz που σχολίασε τη συγκεκριμένη δήλωση είναι ο Mark Ruffaloο οποίος υποδύθηκε τον αστυνομικό David Toschi που στην ομώνυμη ταινία προσπαθούσε να ανακαλύψει τον άνθρωπο που “κρύβεται” πίσω από το ψευδώνυμο Zodiac και ευθύνεται για τις δολοφονίες.

Συγκεκριμένα, ο Mark Ruffalo στο άκουσμα της είδησης σχολίασε στο Twitter:

“Έχω περάσει ξανά τα ίδια. Έχουν κάνει ταινία για αυτό. Ίσως είναι, ίσως όχι. Κάθε τόσο κάποιος λέει ότι ανακάλυψε τη λύση. Ας ελπίσουμε ότι βρήκαν τον τύπο”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

14-02-2024

Καλλιθέα Αττικής

950

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Χαλάνδρι

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;