ΕΚΠΑ: E-learning στη
ΕΚΠΑ: Βρείτε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για το προσφερόμενο σεμινάριο - Κόστος & σημαντικές ημερομηνίες

Εισαγωγή:  Πώς το μουσείο παράγει γνώση; Ποιος είναι ο εκπαιδευτικός του ρόλος; Πώς μετασχηματίζεται η μάθηση στα μουσεία της Ελλάδας και του εξωτερικού σήμερα; Και πώς οι εναλλακτικές παιδαγωγικές μέθοδοι μπορούν να μεταφερθούν από το μουσειακό στο σχολικό περιβάλλον και να αξιοποιηθούν γόνιμα; Το πρόγραμμα απαντά στα καίρια αυτά ερωτήματα και παρουσιάζει προτάσεις και σύγχρονες κατευθύνσεις για έναν αποτελεσματικό και καινοτόμο συγκερασμό μουσειοπαιδαγωγικής θεωρίας και πράξης.

Το πρόγραμμα αποσαφηνίζει τη σημασία και τον υποστηρικτικό ρόλο του μουσείου στη διεύρυνση της σχολικής γνώσης, στον εμπλουτισμό της σχολικής εμπειρίας, και στην ανάπτυξη της κριτικής σκέψης των μαθητών και των πολλαπλών τους δεξιοτήτων. Έχει ως στόχο να παράσχει στους ενδιαφερόμενους τα απαραίτητα θεωρητικά και μεθοδολογικά εργαλεία προκειμένου να μπορούν να εμπλακούν ουσιαστικά στη μουσειακή εκπαίδευση, διεξάγοντας μουσειοδιδακτικές ξεναγήσεις και μουσειοπαιδαγωγικές δράσεις σύμφωνα με τους διδακτικούς τους στόχους και τις εξατομικευμένες ανάγκες των μαθητών τους.

Απευθύνεται σε απόφοιτους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και κυρίως σε εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σε μουσειοπαιδαγωγούς και σε μουσειολόγους. Αφορά επίσης απόφοιτους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που εργάζονται με ομάδες παιδιών και εφήβων στην άτυπη εκπαίδευση σε μουσεία.

Το Πρόγραμμα πληροί τις προϋποθέσεις του νέου νόμου (ΦΕΚ 13/29-01-2019) ως προς τη μοριοδότηση, σύμφωνα με τον οποίο η επιμόρφωση Α.Ε.Ι. ή άλλου φορέα του δημόσιου τομέα που εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, διάρκειας τουλάχιστον τριακοσίων (300) ωρών, που πραγματοποιήθηκε σε χρονικό διάστημα τουλάχιστον επτά (7) μηνών μοριοδοτείται με 2 μονάδες.

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ:
15/10/2021

ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ:
25/10/2021

ΔΙΑΡΚΕΙΑ:
8 Μήνες (300 ώρες)

  • Νέα Μειωμένα Δίδακτρα: 700€ → 500€
  • Παρέχεται επιπλέον 15% Έκπτωση σε Εκπαιδευτικούς, στα Προγράμματα των Κατευθύνσεων Παιδαγωγικών και Ειδικής Αγωγής.

Δίδακτρα για εκπαιδευτικούς: 425€

Τα νέα δίδακτρα ισχύουν για αιτήσεις από 1/6/2021 και έπειτα. 

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

18-01-2024

Ασπρόπυργος

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;