ΕΚΠΑ: E-learning στην
ΕΚΠΑ: Όλες οι απαραίτητες πληροφορίες για το προσφερόμενο e-learning - Κόστος & σημαντικές ημερομηνίες

Εισαγωγή:  Το Πρόγραμμα έχει στόχο την επιμόρφωση σε θέματα ψυχοπαθολογίας του παιδιού και του εφήβου, καθώς και σε σχετικές θεραπευτικές παρεμβάσεις. Οι συμμετέχοντες αποκτούν συστηματικές γνώσεις για ένα μεγάλο εύρος ψυχικών δυσκολιών και διαταραχών της παιδικής και της εφηβικής ηλικίας, σε συνάρτηση με τις φυσιολογικές αναπτυξιακές διεργασίες και προκλήσεις, καθώς και τα πλαίσια της ανάπτυξης, και με βάση σύγχρονες επιστημονικές θεωρίες και έρευνες. Επίσης, οι συμμετέχοντες εξοικειώνονται με τις πιο ενδεδειγμένες, εμπειρικά τεκμηριωμένες θεραπευτικές παρεμβάσεις για καθεμία ψυχική διαταραχή. Οι παρεμβάσεις βασίζονται κυρίως στη Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Θεραπεία, με επιρροές από τη Θεραπεία Σχημάτων. Χρησιμοποιούνται παραδείγματα και περιπτώσεις από την κλινική πρακτική, με στόχο την κατανόηση και την εμβάθυνση. Εκτός από τις παρεμβάσεις που πραγματοποιούνται από τους ειδικούς ψυχικής υγείας, για κάθε διαταραχή παρουσιάζονται και παρεμβάσεις κατάλληλες για τους εκπαιδευτικούς. Τέλος, το Πρόγραμμα δίνει έμφαση στην πρόληψη, στη συναισθηματική – κοινωνική ενδυνάμωση και την ενίσχυση της ψυχικής ανθεκτικότητας των παιδιών και των εφήβων.

Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε επαγγελματίες ψυχικής υγείας, ψυχολόγους, ψυχιάτρους, ψυχιάτρους παιδιών και εφήβων, κοινωνικούς λειτουργούς, ειδικούς παιδαγωγούς, λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, νοσηλευτές, καθώς και εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το συγκεκριμένο πρόγραμμα για τους αποφοίτους καθηγητικών σχολών και ενδιαφερόμενους να διοριστούν στην πρωτοβάθμια ή δευτεροβάθμια εκπαίδευση ως νηπιαγωγοί, δάσκαλοι και καθηγητές, αφού σύμφωνα με το Νόμο 4589, τεύχος 13, της 29ης Ιανουαρίου 2019, άρθρο 57,εδάφιο α.ιι, («Κριτήρια αξιολογικού πίνακα εκπαιδευτικών Γενικής Εκπαίδευσης»), μοριοδοτούνται με δύο μονάδες («επιμόρφωση Α.Ε.Ι. ή άλλου φορέα του δημόσιου τομέα που εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, διάρκειας τουλάχιστον τριακοσίων (300) ωρών που πραγματοποιήθηκε σε χρονικό διάστημα τουλάχιστον επτά (7) μηνών: δύο (2) μονάδες»).

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ:
15/10/2021

ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ:
25/10/2021

ΔΙΑΡΚΕΙΑ:
8 Μήνες (300 ώρες)

Δίδακτρα (σε δόσεις): 700 €
Αριθμός δόσεων: 4
Ποσό δόσης: 175 €
Δίδακτρα (εφάπαξ): 660 €

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

04-03-2024

Αγιος Γορδιος

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;