Ο Ιούλιος του 2021 ήταν ο θερμότερος μήνας που έχει καταγραφεί πότε!
Σύμφωνα με την ομοσπονδιακή επιστημονική και ρυθμιστική υπηρεσία των ΗΠΑ, ο Ιούλιος του 2021 κατέγραψε θερμοκρασίες ρεκόρ σε όλο τον πλανήτη.

Ο Ιούλιος ήταν ένας από τους μήνες που είδαμε μεγάλες περιόδους με καύσωνα και υψηλές θερμοκρασίες. Αρκετά δημοσιεύματα έκαναν λόγο για θερμοκρασίες ρεκόρ σε αρκετές περιοχές του πλανήτη. Σύμφωνα με την ομοσπονδιακή επιστημονική και ρυθμιστική υπηρεσία των ΗΠΑ, ο Ιούλιος του 2021 ήταν ο πιο θερμός μήνας που έχει καταγραφεί πότε στην ιστορία.

Όπως καταδεικνύουν τα στοιχεία που συγκέντρωσε η υπηρεσία αυτή των ΗΠΑ, συνδυαστικά η θερμοκρασία επιφάνειας εδάφους-θαλασσών ήταν 0.93 βαθμούς Κελσίου πάνω από τον μέσον όρο των 15.8 βαθμών του 20ου αιώνα. Πρόκειται για την υψηλότερη τιμή από τη στιγμή που ξεκίνησαν οι καταγραφές, πριν από 142 χρόνια. Το αμέσως προηγούμενο ρεκόρ είχε καταγραφεί τον Ιούλιο του 2016.

Στο βόρειο ημισφαίριο, η θερμοκρασία επιφάνειας εδάφους έφτασε σε «πρωτοφανές» υψηλό, 1,54 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τον μέσον όρο, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ τού 2012. Σύμφωνα με τα στοιχεία, αυτός ο Ιούλιος ήταν ο πιο θερμός που καταγραφεί ποτέ στην Ασία, και ο δεύτερος θερμότερος στην Ευρώπη – μετά τον Ιούλιο του 2018.

Οι αλλαγές αυτές και το αρνητικό ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών αποδίδεται από τους ειδικούς στις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

Σε ανακοίνωση, η Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (ΝΟΑΑ) αναφέρει τα εξής:

“Σε αυτήν την περίπτωση, η πρώτη θέση είναι η χειρότερη. Το νέο αυτό ρεκόρ προσθέτει λόγους προβληματισμού στην ήδη ανησυχητική πορεία τής κλιματικής αλλαγής στον πλανήτη.”

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Πωλήσεις

Εποχιακή Εργασία

15-02-2024

Ναουσα

1.500

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;