Γιατί μία βόλτα στην παραλία κάνει καλό στον οργανισμό μας
Η άμμος, το θαλασσινό νερό, μέχρι και το δροσερό αεράκι συμβάλουν στην ευεξία του οργανισμού μας.

Το καλοκαίρι είναι εδώ και ένα από τα πράγματα που λατρεύουμε να κάνουμε την εποχή αυτή είναι να περνάμε όλη την ημέρα στην παραλία. Να καθόμαστε σε μία ωραία ξαπλώστρα και να απολαμβάνουμε τον ήλιο, το δροσερό αεράκι, αλλά και να κάνουμε μία βουτιά στα καταγάλανα νερά όταν νιώσουμε ότι ζεσταινόμαστε.

Η παραλία και, γενικότερα, η θάλασσα μπορεί να σε βοηθήσει να χαλαρώσεις, να ξεθυμάνεις και να ξεχαστείς. Μάλιστα, όλα όσα σου προσφέρει η παραλία κάνουν κάπου καλό!

Το θαλασσινό νερό

Το θαλασσινό νερό είναι πλούσιο σε πολλά μέταλλα που μπορούν να βοηθήσουν στο να καλυτερεύσουν διάφορες δερματικές παθήσεις όπως η ψωρίαση και το έκζεμα, και το ίδιο το νερό μπορεί να βοηθήσει σε πράγματα όπως η καταρροή, η παραρρινοκολπίτιδα και ο υψηλός πυρετός. Μπορεί, επίσης, να αυξήσει την απελευθέρωση των ορμονών όπως η ντοπαμίνη και η σεροτονίνη.

Το κολύμπι στον ωκεανό είναι μια άσκηση που έχει μεγάλα οφέλη για την ψυχική υγεία λόγω των αποκαταστατικών επιπτώσεων που έχει, ενώ, είμαστε σε επαφή με τη φύση.

Το δροσερό αεράκι

Το δροσερό αεράκι της θάλασσας που νιώθεις όταν είσαι ξαπλωμένος στην ξαπλώστρα μπορεί να βοηθήσει στην αποτοξίνωση του σώματος. Όταν είμαστε στην παραλία, γεμίζουμε τους πνεύμονές μας με ιόντα που ενισχύουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Αυτά τα ιόντα μπορούν επίσης να έχουν αντικαταθλιπτική επίδραση =και μπορούν να ανακουφίσουν τα συμπτώματα της εποχιακής συναισθηματικής διαταραχής.

Ο θαλασσινός αέρας μπορεί να σε κάνει να νιώσεις πιο χαλαρός μετά από μια μέρα κουραστική ημέρα και θα σε βοηθήσει να κοιμηθείς πολύ καλύτερα.

Η άμμος

Η άμμος είναι ένα φυσικό απολεπιστικό και μπορεί να απομακρύνει το νεκρό δέρμα από τα πόδια μας. Η άμμος μπορεί επίσης να βελτιώσει την υγεία μας και να επιβραδύνει τη γήρανση καθώς απορροφούμε τα ηλεκτρόνια της Γης όταν περπατάμε πάνω της. Η πράξη της τοποθέτησης των ποδιών μας σε ζεστή άμμο συμβάλει, επίσης, στην χαλάρωση.

Το περπάτημα στην άμμο σε βοηθά να παραμείνεις σε φόρμα, καθώς χρειάζεται περισσότερη προσπάθεια για να περπατήσεις πάνω της παρά από ότι σε πιο στέρεο έδαφος. Έτσι, καις περισσότερες θερμίδες αν περπατάς ή τρέχεις στην άμμο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μέσα μαζικής ενημέρωσης

Πλήρης Απασχόληση

04-01-2024

Κηφισιά

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;