Οικονομία Προσανατολισμού: Θέματα & Απαντήσεις Πανελληνίων (ΓΕΛ)
Δείτε στο neolaia.gr τα θέματα που έπεσαν σήμερα Τρίτη 22 Ιουνίου στην Οικονομία Προσανατολισμού των ΓΕΛ.

Οι μαθητές των ΓΕΛ προσήλθαν σήμερα Τρίτη 22 Ιουνίου 2021, για τελευταία φορά στα εξεταστικά κέντρα προκειμένου να εξεταστούν στην Οικονομία (όσοι έχουν επιλέξει Σπουδές Οικονομίας και Πληροφορικής).

Οι υποψήφιοι εξετάστηκαν επίσης στην Ιστορία (όσοι έχουν επιλέξει Oμάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικές σπουδές) και στη Φυσική (όσοι έχουν επιλέξει Θετικές σπουδές και Σπουδές Υγείας).

Οικονομία Προσανατολισμού: Θέματα & Απαντήσεις Πανελληνίων (ΓΕΛ)

Πανελλήνιες 2021

Το neolaia.gr, σταθερά δίπλα στους μαθητές και υποψήφιους των εξετάσεων, κάνει γνωστά τα θέματα των Πανελληνίων, ενώ σε συνεργασία με τα Φροντιστήρια «ΝEO», θα ενημερώνει μέσα από την καθημερινή του ροή εδώ, έγκυρα και έγκαιρα για τα θέματα των Πανελληνίων 2021 και τις απαντήσεις τους, για τις εκτιμήσεις στη διαμόρφωση των βάσεων 2021, μέχρι αυτές να ανακοινωθούν στα τέλη Αυγούστου. Συντονιστείτε στο neolaia.gr και δείτε πρώτοι/-ες τα θέματα των πανελλαδικών εξετάσεων!

 

Θέματα στην Οικονομία Προσανατολισμού

Απαντήσεις στα θέματα Οικονομίας Προσανατολισμού των ΓΕΛ

Σχολιασμός θεμάτων Οικονομίας Προσανατολισμού

“Τα σημερινά θέματα στο μάθημα Αρχές Οικονομικής Θεωρίας είναι απόλυτα συμβατά με την διδαχθείσα ύλη.

ΘΕΜΑ Α:

Α1. Σαφείς προτάσεις χωρίς προβλήματα.

Α2. Δύο ασκήσεις για τα πολλαπλής επιλογής με σαφήνεια και ορθότητα.

ΘΕΜΑ Β:

Θεωρία κεφαλαίου 1ου όπου οι μαθητές ανέμεναν και θα μπορέσουν ν’ ανταποκριθούν.

ΘΕΜΑ Γ:

Βασική άσκηση Κεφαλαίου 7 σωστά δομημένη και με σαφή ερωτήματα.

ΘΕΜΑ Δ:

Άσκηση Κεφαλαίου 3 για το προϊόν και το κόστος παραγωγής που κλιμακώνεται στο τελευταίο ερώτημα με σαφή βαθμό δυσκολίας.
Γενικά, τα θέματα είναι ορθά διατυπωμένα, καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος της ύλης και συνάδουν με την δύσκολη φετινή χρονιά.” 

Επόμενη εξέταση

Μετά από ένα τριήμερο διάλειμμα, οι μαθητές των ΕΠΑΛ θα επανέλθουν αύριο, Τετάρτη 23 Ιουνίου για να εξεταστούν στα μαθήματα: Ηλεκτροτεχνία 2Αρχιτεκτονικό ΣχέδιοΝαυτικό Δίκαιο-Διεθνείς Κανονισμοί στη Ναυτιλία-Εφαρμογές και Ιστορία Σύγχρονης Τέχνης.

Οι αλλαγές που ισχύουν στις Πανελλήνιες 2021

Υπενθυμίζουμε ότι οι Πανελλήνιες 2021 πραγματοποιούνται με τις εξής σημαντικές αλλαγές στο σύστημα:

– Εφαρμόζεται για πρώτη φορά η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, η οποία, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Υπουργείου Παιδείας, θα αφήσει 7.000 κενές θέσεις από τις 77.415 που συνολικά διατίθενται.

– Οι υποψήφιοι θα έχουν τη δυνατότητα να συμπληρώσουν και να καταθέσουν δύο μηχανογραφικά δελτία: Ένα μηχανογραφικό για φοίτηση σε ΑΕΙ και ένα δεύτερο μηχανογραφικό για να εγγραφούν σε Δημόσια ΙΕΚ (ΔΙΕΚ). 

– Επανήλθαν φέτος οι Συντελεστές Βαρύτητας για τον υπολογισμό των βαθμολογικών επιδόσεων των υποψηφίων στις Πανελλήνιες Εξετάσεις

– Οι υποψήφιοι στις Πανελλήνιες 2021 διαγωνίζονται σε εξεταστέα ύλη, μειωμένη κατά 30%, λόγω της πανδημίας της covid-19.

– Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας στα μέσα Μάρτη, οι υποψήφιοι των Πανελληνίων αναμένεται να ενημερωθούν μέσω SMS για τη βαθμολογία τους και για το τμήμα ή τη σχολή στην οποία πέρασαν.

Δείτε το πρόγραμμα στις Πανελλήνιες 2021 για ΓΕΛ & ΕΠΑΛ, αλλά και το Πρόγραμμα των ειδικών μαθημάτων εδώ.

Όλες οι αλλαγές που φέρνει η ελάχιστη βάση εισαγωγής.

Πανελλήνιες 2021: Τι μπορούν να έχουν μαζί τους στην αίθουσα οι υποψήφιοι

Κατά την είσοδό τους στην αίθουσα της εξέτασης, οι υποψήφιοι απαγορεύεται να φέρουν μαζί τους βιβλία, τετράδια, σημειώσεις, διορθωτικό, κινητά τηλέφωνα, υπολογιστικές μηχανές και οποιαδήποτε άλλα ηλεκτρονικά μέσα μετάδοσης ή λήψης πληροφοριών ή επικοινωνίας.

Oι υποψήφιοι στις Πανελλήνιες 2021 κατά την είσοδό τους στο εξεταστικό κέντρο υποχρεούνται, εκτός του δελτίου εξεταζομένου, να επιδεικνύουν και το εκτυπωμένο ηλεκτρονικό αποδεικτικό ή τη χειρόγραφη βεβαίωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test).

Κατά την είσοδό τους στην αίθουσα εξέτασης τοποθετούν οι ίδιοι το εκτυπωμένο ηλεκτρονικό αποδεικτικό ή τη χειρόγραφη βεβαίωση στην έδρα.

Μετά την παράδοση του γραπτού τους, παραλαμβάνουν το ηλεκτρονικό αποδεικτικό ή τη χειρόγραφη βεβαίωση.

Πανελλήνιες 2021 και φέτος στο neolaia.gr! Όλες οι εξελίξεις και τα νέα για την ύλη και το πρόγραμμα των εξετάσεων, τις βάσεις εισαγωγής, το μηχανογραφικότα εξεταζόμενα μαθήματα, τον υπολογισμό των μορίων! Μείνε συντονισμένος στο neolaia.gr για να μαθαίνεις πρώτος/-η τα πάντα για τις Πανελλήνιες 2021! 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
45'
1 - 2
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
50'
1 - 1
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
0'
68 - 74
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;