Ιστορία Προσανατολισμού: Θέματα & Απαντήσεις στις Πανελλήνιες 2021 (ΓΕΛ)
Δείτε στο neolaia.gr τα θέματα που έπεσαν σήμερα Τρίτη 22 Ιουνίου στην Ιστορία Προσανατολισμού των ΓΕΛ.

 Πανελλήνιες 2021 ολοκληρώνονται σήμερα, Τρίτη 22 Ιουνίου 2021, για τους μαθητές των Γενικών λυκείων (ΓΕΛ).

Οι μαθητές των ΓΕΛ προσήλθαν για τελευταία φορά σήμερα στα εξεταστικά κέντρα προκειμένου να εξεταστούν στην Ιστορία (όσοι έχουν επιλέξει Oμάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικές σπουδές), στη Φυσική (όσοι έχουν επιλέξει Θετικές σπουδές και Σπουδές Υγείας) και την Οικονομία (όσοι έχουν επιλέξει Σπουδές Οικονομίας και Πληροφορικής).

Ιστορία Προσανατολισμού (ΓΕΛ): Θέματα & Απαντήσεις στο neolaia.gr

Πανελλήνιες 2021

Το neolaia.gr, σταθερά δίπλα στους μαθητές και υποψήφιους των εξετάσεων, κάνει γνωστά τα θέματα των Πανελληνίων, ενώ σε συνεργασία με τα Φροντιστήρια «ΝEO», θα ενημερώνει μέσα από την καθημερινή του ροή εδώ, έγκυρα και έγκαιρα για τα θέματα των Πανελληνίων 2021 και τις απαντήσεις τους, για τις εκτιμήσεις στη διαμόρφωση των βάσεων 2021, μέχρι αυτές να ανακοινωθούν στα τέλη Αυγούστου. Συντονιστείτε στο neolaia.gr και δείτε πρώτοι/-ες τα θέματα των πανελλαδικών εξετάσεων!

 

Θέματα στην Ιστορία Προσανατολισμού

 

Απαντήσεις στα θέματα Ιστορίας Προσανατολισμού των ΓΕΛ

 

Σχολιασμός της ΟΕΦΕ για τα θέματα Ιστορίας Προσανατολισμού

“Τα σημερινά θέματα στην Ιστορία Προσανατολισμού καλύπτουν όλο το εύρος της εξεταστέας ύλης με ιδιαίτερη έμφαση σε θέματα από το Α΄ Κεφάλαιο της οικονομίας.

Για την προσέγγιση των ζητουμένων και των δύο ομάδων απαιτείται κριτική και αφαιρετική ικανότητα από τους υποψηφίους. Οι άρτια προετοιμασμένοι μαθητές μπορούν να επιτύχουν υψηλή βαθμολογία.”

Επόμενη εξέταση

Μετά από ένα τριήμερο διάλειμμα, οι μαθητές των ΕΠΑΛ θα επανέλθουν αύριο, Τετάρτη 23 Ιουνίου για να εξεταστούν στα μαθήματα: Ηλεκτροτεχνία 2Αρχιτεκτονικό ΣχέδιοΝαυτικό Δίκαιο-Διεθνείς Κανονισμοί στη Ναυτιλία-Εφαρμογές και Ιστορία Σύγχρονης Τέχνης.

Πανελλήνιες 2021: Τι μπορούν να έχουν μαζί τους στην αίθουσα οι υποψήφιοι

Κατά την είσοδό τους στην αίθουσα της εξέτασης, οι υποψήφιοι απαγορεύεται να φέρουν μαζί τους βιβλία, τετράδια, σημειώσεις, διορθωτικό, κινητά τηλέφωνα, υπολογιστικές μηχανές και οποιαδήποτε άλλα ηλεκτρονικά μέσα μετάδοσης ή λήψης πληροφοριών ή επικοινωνίας.

Oι υποψήφιοι στις Πανελλήνιες 2021 κατά την είσοδό τους στο εξεταστικό κέντρο υποχρεούνται, εκτός του δελτίου εξεταζομένου, να επιδεικνύουν και το εκτυπωμένο ηλεκτρονικό αποδεικτικό ή τη χειρόγραφη βεβαίωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test).

Κατά την είσοδό τους στην αίθουσα εξέτασης τοποθετούν οι ίδιοι το εκτυπωμένο ηλεκτρονικό αποδεικτικό ή τη χειρόγραφη βεβαίωση στην έδρα.

Μετά την παράδοση του γραπτού τους, παραλαμβάνουν το ηλεκτρονικό αποδεικτικό ή τη χειρόγραφη βεβαίωση.

Οι αλλαγές που ισχύουν στις Πανελλήνιες 2021

Υπενθυμίζουμε ότι οι Πανελλήνιες 2021 πραγματοποιούνται με τις εξής σημαντικές αλλαγές στο σύστημα:

– Εφαρμόζεται για πρώτη φορά η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, η οποία, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Υπουργείου Παιδείας, θα αφήσει 7.000 κενές θέσεις από τις 77.415 που συνολικά διατίθενται.

– Οι υποψήφιοι θα έχουν τη δυνατότητα να συμπληρώσουν και να καταθέσουν δύο μηχανογραφικά δελτία: Ένα μηχανογραφικό για φοίτηση σε ΑΕΙ και ένα δεύτερο μηχανογραφικό για να εγγραφούν σε Δημόσια ΙΕΚ (ΔΙΕΚ). 

– Επανήλθαν φέτος οι Συντελεστές Βαρύτητας για τον υπολογισμό των βαθμολογικών επιδόσεων των υποψηφίων στις Πανελλήνιες Εξετάσεις

– Οι υποψήφιοι στις Πανελλήνιες 2021 διαγωνίζονται σε εξεταστέα ύλη, μειωμένη κατά 30%, λόγω της πανδημίας της covid-19.

– Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας στα μέσα Μάρτη, οι υποψήφιοι των Πανελληνίων αναμένεται να ενημερωθούν μέσω SMS για τη βαθμολογία τους και για το τμήμα ή τη σχολή στην οποία πέρασαν.

Δείτε το πρόγραμμα στις Πανελλήνιες 2021 για ΓΕΛ & ΕΠΑΛ, αλλά και το Πρόγραμμα των ειδικών μαθημάτων εδώ.

Όλες οι αλλαγές που φέρνει η ελάχιστη βάση εισαγωγής.

Πανελλήνιες 2021 και φέτος στο neolaia.gr! Όλες οι εξελίξεις και τα νέα για την ύλη και το πρόγραμμα των εξετάσεων, τις βάσεις εισαγωγής, το μηχανογραφικότα εξεταζόμενα μαθήματα, τον υπολογισμό των μορίων! Μείνε συντονισμένος στο neolaia.gr για να μαθαίνεις πρώτος/-η τα πάντα για τις Πανελλήνιες 2021! 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Εποχιακή Εργασία

15-02-2024

Ναουσα

1.500

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Χαλάνδρι

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 0 
 1 
 1 
 0 
 1