Πανελλήνιες 2021: Οι σχολές που αναμένεται να παρουσιάσουν αύξηση στα μόρια εισαγωγής
Με την εφαρμογή του νέου συστήματος που δεσμεύει θέσεις σε δημόσια ΙΕΚ και την επαναφορά της ελάχιστης βάσης εισαγωγής, αρκετά θα είναι τα Τμήματα που θα "εκτοξευτούν" στις Πανελλήνιες 2021.

Μεγάλες αλλαγές στις Πανελλήνιες 2021, αναμένεται να φέρει η εφαρμογή του νέου συστήματος που δεσμεύει θέσεις σε δημόσια ΙΕΚ, καθώς και η επαναφορά της ελάχιστης βάσης εισαγωγής. Τα νέα αυτά στοιχεία αναμένεται να φέρουν αύξηση στα μόρια εισαγωγής για συγκεκριμένα τμήματα.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, η μικρή μείωση στους εισακτέους  (555 θέσεις λιγότερες) αναμένεται να ελαφρύνει κάποια τμήματα κεντρικών Ιδρυμάτων, μεταφέροντας τους εισακτέους σε περιφερειακά τμήματα. Από την άλλη, όμως, θα αυξήσει τους εισακτέους σε συγκεκριμένους τομείς σπουδών.

Στην πρώτη περίπτωση, θα δυσκολευτούν ιδιαίτερα οι υποψήφιοι που διεκδικούν μια θέση σε υψηλόβαθμα κεντρικά τμήματα. Ειδικότερα, η Νομική Αθήνας χάνει 35, ενώ, η Ιατρική και το Πολυτεχνείο έχουν τις ίδιες θέσεις.

Απώλεια θα έχουν, επίσης, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη τα τμήματα Μαθηματικών, Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, Φυσικοθεραπείας, Φιλοσοφίας και Ιστορίας, με μεταφορά της πλειοψηφίας των θέσεων σε περιφερειακά Ιδρύματα.

Ενισχυμένα εμφανίζονται τα τμήματα Πληροφορικής, τα οποία έχουν προοπτική για το μέλλον.

Επιπλέον, το μέτρο της Ελάχιστης βάσης εισαγωγής θα ανακόψει το φαινόμενο της εισαγωγής υποψηφίων με πολύ χαμηλούς βαθμούς στα ΑΕΙ και με αυτό τον τρόπο θα καθορίσει τη διαμόρφωση του ακαδημαϊκού χάρτη.

Πανελλήνιες Πρόγραμμα

Έχει ανακοινωθεί από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων το Πρόγραμμα για τις Πανελλήνιες 2021 Γενικών Λυκείων και Επαγγελματικών Λυκείων 2021, όπως αυτό καθορίστηκε με σχετικές Υπουργικές Αποφάσεις.

Ειδικότερα, το Πανελλήνιες Πρόγραμμα (2021) έχει ως εξής:

Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ., κοινή για τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων.

Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08.00 π.μ.

Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες.

Η εξεταστέα ύλη και τα θέματα των εξετάσεων είναι κοινά για όλους τους υποψηφίους από τα ημερήσια και εσπερινά ΓΕΛ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

Μόδα - Ομορφιά

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
  
  
 1