Πανελλήνιες 2021: Ποιοι μπορούν να δώσουν εξετάσεις τον Σεπτέμβριο
Πανελλήνιες 2021: Όσα έκανε γνωστά η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Η Yπουργός παιδείας, Νίκη Κεραμέως, έδωσε συνέντευξη στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ και αναφέρθηκε στα self test, τα σχολεία και τις Πανελλήνιες 2021.

Τι είπε για τις Πανελλήνιες 2021 – Ποιοι μπορούν να δώσουν εξετάσεις τον Σεπτέμβριο 

Όπως ανέφερε η Υπουργός, εφόσον κάποιος υποψήφιος ασθενήσει στις Πανελλήνιες 2021, θα του δοθεί η δυνατότητα να εξεταστεί τον Σεπτέμβριο.

Στη συνέχεια, πρόσθεσε ότι αναμένεται να δοθεί αναλυτικό πρωτόκολλο όταν συζητηθεί με τους επιστήμονες.

Επίσης, όπως είπε η Νίκη Κεραμέως, από φέτος θα μπορούν τα παιδιά της Γ’ Λυκείου να υποβάλλουν μηχανογραφικό για εισαγωγή σε πανεπιστήμιο μέσω των εξετάσεων είτε να υποβάλλουν ένα παράλληλο μηχανογραφικό για να εισαχθούν στην κατάρτιση, στα δημοσιά ΙΕΚ. 

Νέο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ: Τι θα ισχύσει για Μηχανογραφικά & Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής

Όσον αφορά τα τα πανεπιστήμια, η Υπουργός τόνισε ότι στόχος του Υπουργείου Παιδείας, σε συνεργασία με την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης, είναι ο εξορθολογισμός συνολικά του ακαδημαϊκού χάρτη στη βάση ακαδημαϊκών κριτηρίων και κριτηρίων βιωσιμότητας.

Η κα Κεραμέως επεσήμανε ότι στη βάση του εξορθολογισμού το Πανεπιστήμιο Πατρών κατέθεσε πλήρη και εμπεριστατωμένη πρόταση και έτσι τέσσερα πανεπιστημιακά τμήματα θα συγχωνευτούν με άλλα.

Τόνισε, δε, ότι αυτή η προσπάθεια θα συνεχιστεί και υπάρχουν συζητήσεις και με άλλα πανεπιστήμια.

Παράλληλα, υπενθύμισε ότι όταν ανέλαβε η κυβέρνηση, ανέστειλε 37 πανεπιστημιακά τμήματα που είχε ιδρύσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτά είναι τα Πανεπιστημιακά Τμήματα που ανέστειλε η κυβέρνηση Μητσοτάκη

Ανέφερε, επίσης, ότι από φέτος θα εφαρμοστεί η ελάχιστη βάση εισαγωγής, η οποία βοηθά να αναβαθμιστεί το κύρος των πανεπιστημιακών σπουδών.

Τις επόμενες ημέρες η συζήτηση για το άνοιγμα των φροντιστηρίων

Τις επόμενες μέρες θα συζητηθεί με τους ειδικούς το άνοιγμα των φροντιστηρίων και για τις μικρότερες βαθμίδες εκπαίδευσης, των κέντρων ξένων γλωσσών και των κέντρων μελέτης, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η Υπουργός Παιδείας, τονίζοντας ότι σε αυτή την κρίση η κυβέρνηση προχωρά βήμα – βήμα.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Αθήνα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

1.000

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
  
 1