Εμβολιασμός στην Ελλάδα: Ποιο εμβόλιο μπορείς να κάνεις ανάλογα με το ηλικιακό γκρουπ στο οποίο ανήκεις
Από το βράδυ της Παρασκευής άνοιξε η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των άνω των 18 ετών. Έτσι, πλέον, όλος ο ενήλικος πληθυσμός της χώρας έχει πρόσβαση στον εμβολιασμό.

Σε πλήρη εφαρμογή βρίσκεται από το βράδυ της Παρασκευής ο εμβολιασμός στην Ελλάδα, καθώς, πλέον, όλος ο ενήλικος πληθυσμός της χώρας έχει πρόσβαση στον εμβολιασμό. Ανάλογα με το ηλικιακό γκρουπ στο οποίο βρίσκεσαι έχεις πρόσβαση σε συγκεκριμένο εμβόλιο.

Το βράδυ της Παρασκευής άνοιξε η πλατφόρμα των ραντεβού για εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού και για τους άνω των 18 με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson, ενώ, παράλληλα, άνοιξε και η πλατφόρμα για τα ραντεβού για τον εμβολιασμό για την ηλικιακή ομάδα 30-34 έχοντας πρόσβαση σε όλα τα εμβόλια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πολίτες άνω των 18 ετών που κατοικούν σε νησιά είχαν ήδη τη δυνατότητα να εμβολιαστούν (ο εμβολιασμός γίνεται με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson).

Την Τετάρτη 26 Μαΐου, είχε ανοίξει η πλατφόρμα ώστε η ηλικιακή ομάδα 35-39 να μπορεί να κλείνει ραντεβού και για τα τέσσερα διαθέσιμα εμβόλια. Είχε προηγηθεί στις 21 Μαΐου, το άνοιγμα της πλατφόρμας για τους πολίτες της ηλικιακής ομάδας 40-44 και για τα τέσσερα διαθέσιμα εμβόλια.

Όπως τόνισε ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης, στην ενημέρωση της Παρασκευής απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, τα παιδιά κάτω των 15 ετών δεν φαίνεται ότι θα εμβολιαστούν σύντομα, καθώς δεν έχουν διαδραματίσει ρόλο στη διασπορά του κορωνοϊού. Η συγκεκριμένη ερώτηση, αφορούσε την έγκριση του εμβολίου της Pfizer από τον ΕΜΑ για την καταλληλότητα του εμβολίου για παιδιά 12 έως 15 ετών.

Όπως σαφέστατος ήταν και όσον αφορά τους πολίτες ηλικίας άνω των 65 ετών, σημειώνοντας ότι όσοι είναι πάνω από 65 έτη πρέπει να εμβολιαστούν και γενικότερα, να μην υπάρχει ούτε ένας ανεμβολίαστος σε αυτήν την ηλικία.

Νωρίτερα, ο καθηγητής είχε αναφέρει ότι θα πρέπει να είμαστε για μερικούς μήνες ακόμη προσεκτικοί, να φοράμε μάσκες και να πραγματοποιούμε αυτοδιαγνωστικά τεστ. Μάλιστα, πρόσθεσε:

“Η ανοσία θέλει χρόνο να χτιστεί, ωστόσο το καλοκαίρι προσφέρεται για να χτιστεί η ανοσία μέσα από τον εμβολιασμό και τον ερχόμενο χειμώνα να είμαστε περισσότερο έτοιμοι.”

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, σε ερώτηση αναφορικά με τους εμβολιασμούς πολιτών που επιλέγουν τα νησιά γιατί προτιμούν το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson, απάντησε τα εξής:

“Δεν υπάρχει καμία επιβάρυνση στις δομές υγείας των 19 αυτών νησιών, από πολίτες- μη κατοίκους- που επιλέγουν τον εμβολιασμό τους στη νησιωτική χώρα με το εμβόλιο της J&J. Εφόσον βρουν ραντεβού οι πολίτες, μπορούν να υλοποιήσουν εκεί τον εμβολιασμό τους.”

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

Υγεία

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Οια

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;