Εμβολιασμός 30 - 39: Λύθηκε το πρόβλημα όσων έλαβαν ακυρωτικό μήνυμα στο αίτημά τους
Εμβολιασμός 30 - 39: Τέλος στο πρόβλημα με το ακυρωτικό μήνυμα - Ποιοι το έλαβαν

Από χθες, Δευτέρα (26/4), τέθηκε σε λειτουργία η γραμμή εμβολιασμού για τους νέους 30 – 39 ετών, οι οποίοι θα εμβολιαστούν αποκλειστικά με το σκεύασμα της AstraZeneca.

Ειδικότερα, αν και ο προγραμματισμός προέβλεπε άνοιγμα της πλατφόρμας των ραντεβού για την ηλικιακή ομάδα 30-39 από σήμερα, Μεγάλη Τρίτη (27/4), ήδη από χθες, Μεγάλη Δευτέρα (26/4), λίγο μετά τις 22:00 στάλθηκαν τα πρώτα μηνύματα στα κινητά τηλέφωνα πολιτών που ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 30-39 ετών. Τα sms εστάλησαν σε πολίτες που είναι ήδη εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση και ανέφεραν ότι μπορούν να κλείσουν ραντεβού εμβολιασμού είτε μέσω της πλατφόρμας emvolio.gov.gr, είτε μέσω ΚΕΠ ή φαρμακείου. Για τους πολίτες της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδες, που δεν ήταν εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση, η πλατφόρμα άνοιξε σήμερα, Μεγάλη Τρίτη (27/4), στις 12:00 το μεσημέρι.

Εμβολιασμός 30 – 39: Ποιοι έλαβαν ακυρωτικό μήνυμα

Υπήρξαν περιπτώσεις ατόμων που ανήκουν στην ηλικιακή κατηγορία των 30 – 39 και αντιμετώπισαν προβλήματα. Πιο συγκεκριμένα, αν και αρχικά επετράπη η είσοδός τους στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr και προγραμμάτισαν τα ραντεβού τους για εμβολιασμό με το σκεύασμα AstraZeneca, όπως προβλέπεται, στη συνέχεια έλαβαν μήνυμα ακύρωσης, επειδή δεν έχουν συμπληρώσει ακόμα το 30ο έτος της ηλικίας τους.

Ωστόσο, σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Υγείας ανέφερε πως τα μηνύματα εστάλησαν εκ παραδρομής και τα ραντεβού θα προγραμματιστούν πάλι.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται: «Eκ παραδρομής στάλθηκαν ελάχιστα μηνύματα ακύρωσης ραντεβού (30-39). Το ζήτημα αντιμετωπίστηκε στο 100% και όσοι έλαβαν μηνύματα ακύρωσης, τα ραντεβού τους θα επαναπρογραμματιστούν». 

Υπενθυμίζεται πως στα άτομα της ηλικιακής ομάδας 30 – 39 δίνεται η ευκαιρία να εμβολιαστούν νωρίτερα από ό, τι είχε καθοριστεί με βάση την προτεραιοποίηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού, επειδή υπάρχουν αρκετά διαθέσιμα ραντεβού. Ακολούθως, μετά τη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα, σειρά έχουν οι εξής:

  • Οι ηλικίες 40-44, για τους οποίους η πλατφόρμα θα “ανοίξει” τη Μεγάλη Πέμπτη (29/4) και θα εμβολιαστούν επίσης με το σκεύασμα της AstraZeneca.
  • Οι ηλικίες 45-49, για τους οποίους η πλατφόρμα θα “ανοίξει” το Μεγάλο Σάββατο (1/5). Οι πολίτες τη συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδα θα εμβολιαστούν βάσει της κανονικής σειράς προτεραιοποίησης, «ανοίγει» και για τα τέσσερα εμβόλια που έχουν λάβει έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Johnson & Johnson).

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε περίπτωση που κάποιος κλείσει το ραντεβού του σήμερα, δύναται να εμβολιαστεί την αμέσως επόμενη μέρα, δηλαδή την Μεγάλη Τετάρτη (28/4), καθώς και τις επόμενες μέρες, Μεγάλη Πέμπτη, Μεγάλη Παρασκευή, Μεγάλο Σάββατο και Δευτέρα του Πάσχα.

Τέλος, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης που πραγματοποιήθηκε χθες, Μ. Δευτέρα (26/4), εάν κάποιος επιθυμεί να εμβολιαστεί με την δεύτερη δόση του εμβολίου της AstraZeneca νωρίτερα από τις 12 εβδομάδες, καθώς αυτό τον εξυπηρετεί, μπορεί να το δηλώσει και να κάνει τη δεύτερη δόση του εμβολίου μετά από 8 εβδομάδες αντί για 12.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

13-03-2024

Μενίδι

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
09 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Oly

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;