Τσιόδρας: Μέχρι πότε θα φοράμε μάσκες - Τι δήλωσε για τους εμβολιασμένους
Σε ημερίδα του ΕΚΠΑ μίλησαν οι καθηγητές Σωτήρης Τσιόδρας και Νίκος Σύψας για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Η ανησυχητική πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού συνεχίζεται στη χώρα μας παρά τον εμβολιασμό αρκετών πολιτών. Από την άλλη, τις τελευταίες μέρες έχουμε αρχίσει να βλέπουμε μία χαλάρωση στα μέτρα του lockdown και πολλοί έχουν αρχίσει να αναρωτιούνται για πόσο ακόμα θα ισχύει η χρήση μάσκας, αλλά και πότε μπορούμε να περιμένουμε το τέλος της πανδημίας αυτής.

Σε ημερίδα του ΕΚΠΑ μίλησαν οι καθηγητές Σωτήρης Τσιόδρας και Νίκος Σύψας για την πορεία της πανδημίας στη χώρα, τους εμβολιασμούς, αλλά και τα μέτρα. Μάλιστα, απάντησαν σε αρκετές από τις απορίες που μας έχουν γεννηθεί το τελευταίο διάστημα.

Όπως αναφέρει ο ΣΚΑΙ, ο κ. Σύψας έδωσε τα στοιχεία του δείκτη μεταδοτικότητας Rt σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Βόρεια Ελλάδα. Στην Αθήνα, συγκεκριμένα, ο δείκτης είναι κοντά στο 0,95, κάτι αρκετά ενθαρρυντικό. Στη Θεσσαλονίκη και στη Βόρεια Ελλάδα είναι λίγο πάνω από το 1. Σε περίπτωση που το RT παραμείνει κάτω από το 1, οι διασωληνωμένοι τον Ιούνιο θα πέσουν στους 400.

Ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε για ακόμη μια φορά στα οφέλη των εμβολίων και έκανε λόγο για πιθανό τέλος στις μάσκες. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, όταν δύο άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις είναι πολύ χαμηλά τα επίπεδα κινδύνου για σοβαρή νόσηση.

Τέλος, αναφέρθηκε ότι τις επόμενες μέρες η επιτροπή των ειδικών θα συζητήσει για τα μέτρα και το ενδεχόμενο χαλάρωσής τους, ενώ, υπάρχει το ενδεχόμενο να επιτραπεί στους εμβολιασμένους να μην φορούν μάσκες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Υπηρεσίες Εστίασης

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Βουλιαγμένη Αττικής

950

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
09 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Oly

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;