Instagram: Έρχεται νέα λειτουργία για την αντιμετώπιση των υβριστικών μηνυμάτων
Το Instagram ετοιμάζεται να λανσάρει μία νέα λειτουργία!

Το Instagram σε μία προσπάθειά του να γίνει μία ασφαλέστερη και πιο φιλική social media πλατφόρμα ετοιμάζεται να λανσάρει ένα  νέο χαρακτηριστικό. Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό θα αποτρέπει τους χρήστες να βλέπουν υβριστικά μηνύματα, φιλτράροντας λέξεις, φράσεις και emojis στην εφαρμογή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, εκτός από φίλτρο για υβριστικά μηνύματα, θα είναι σχεδόν ακατόρθωτο για τους μπλοκαρισμένους χρήστες να επικοινωνήσουν εκ νέου, ακόμα και μέσω νέων λογαριασμών, με όσους προέβησαν στον αποκλεισμό τους.

Πρόκειται για μία νέα πρωτοβουλία του Instagram, η οποία εντάσσεται στη γενικότερη προσπάθεια του Instagram να εξαλείψει το φαινόμενο της ρητορικής μίσους και τις προσβολές που διατυπώνονται στην πλατφόρμα του.

Έτσι, με τη βοήθεια του συγκεκριμένου φίλτρου, το οποίο αρχικά θα εφαρμοστεί σε 7 χώρες και θα μπορείς να το βρεις στις ρυθμίσεις απορρήτου του Instagram, θα έχεις τη δυνατότητα να επιλέξεις ποιες λέξεις, φράσεις και emojis επιθυμείς να μπλοκαριστούν. Είναι, δηλαδή, στο “χέρι” σου να αποφασίσεις αν τα «προσβλητικά» μηνύματα, τα οποία θα μεταφέρονται σε έναν ξεχωριστό φάκελο, θα διαγράφονται ή όχι.

Το συγκεκριμένο φίλτρο θα εφαρμοστεί αρχικά στις εξής χώρες:

  • τη Βρετανία,
  • τη Γαλλία,
  • την Ιρλανδία,
  • τη Γερμανία,
  • την Αυστραλία,
  • τη Νέα Ζηλανδία
  • τον Καναδά

Στους επόμενους μήνες αναμένεται να επεκταθεί και σε άλλες χώρες. Παράλληλα, αξίζει να αναφερθεί πως η Facebook, στην οποία ανήκει το Instagram, εξετάζει το ενδεχόμενο να επεκτείνει τη συγκεκριμένη υπηρεσία και στο Messenger και στο WhatsApp.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

08-01-2024

Μαρούσι

Γραφικές Τέχνες

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;