Γεωργιάδης:
Γεωργιάδης: Όσα είπε ο υπουργός Ανάπτυξης για την εστίαση και το λιανεμπόριο.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΣΚΑΪ σήμερα, Τρίτη (13/4), αναφέρθηκε στη λειτουργία του λιανεμπορίου, αλλά και στο άνοιγμα της εστίασης, που απασχολεί ολοένα και περισσότερο την κοινή γνώμη το τελευταίο διάστημα.

Πιο συγκεκριμένα, ερωτηθείς για το αν υπάρχει συγκεκριμένη ημερομηνία για το άνοιγμα της εστίασης, όπως αντίστοιχα υπάρχει για τον τουρισμό η 14η Μαΐου, ο Άδωνις Γεωργιάδης απάντησε ως εξής:

“Έχουμε πει μετά το Πάσχα. Έχω πει εγώ ότι η πλατφόρμα μας θα είναι ανοιχτή θα είναι λογικά έτοιμη έως τις 10 Μαΐου. Νομίζω ότι κάπου εκεί θα μπορούμε να ανοίξουμε εάν η εξέλιξη της πανδημίας είναι ομαλή”.

Στη συνέχεια ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε ότι η πανδημία έχει πτωτική τάση και ότι όσο προχωράει ο Απρίλιος και ανεβαίνει η μέση θερμοκρασία στη χώρα, θα συνεχίσει να υπάρχει πτωτική τάση της πανδημίας, ενώ παράλληλα υπογράμμισε τη σημασία του εμβολιασμού στη χώρα μας.

Όσον αφορά το λιανεμπόριο, δήλωσε πως υπάρχει ένας αγώνας δρόμου που κάνει η κυβέρνηση και το υπουργείο Ανάπτυξης, ώστε να ενταθεί στην διαδικασία των self test. Στην περίπτωση που αυτό επιτευχθεί τις επόμενες μέρες  είναι εφικτό ενδεχομένως την Δευτέρα να υπάρχει περαιτέρω άνοιγμα του κλάδου με τον περιορισμό του SMS των τριών ωρών και όλων των μέτρων προστασίας χωρίς click inside.

Πιο συγκεκριμένα, ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε μεταξύ άλλων πως αισιοδοξεί ότι ο Μάιος θα είναι ο μήνας επιστροφής στην κανονικότητα.

Τέλος, όταν ρωτήθηκε για το αν θα επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό το Πάσχα, ανέφερε χαρακτηριστικά πως η διαδικασία των self test αυξάνει τις πιθανότητες να επιστρέψουμε στην παλιά μας ζωή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

1

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
09 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Oly

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;