Άνοιξε η πλατφόρμα για τα self test: Πώς τα κάνουμε, Βήμα - βήμα οι οδηγίες
Αναλυτικές οδηγίες για το πώς κάνεις το selft test και πώς δηλώνεις τα αποτελέσματα στο self-testing.gov.gr.

Tη Δευτέρα, 12 Απριλίου, ανοίγουν τα Λύκεια σε όλη τη χώρα με τη χρήση self test, αλλά και την τήρηση αυστηρών μέτρων για την προστασία από τον κορωνοϊό. Εκπαιδευτικοί και μαθητές έχουν προμηθευτεί, ήδη, τα self test τους και η πλατφόρμα για τη δήλωση των αποτελεσμάτων των test έχει ανοίξει. Πώς, όμως, θα κάνεις αυτό το test;

Σύμφωνα με μελέτες που αφορούν την πανδημία, οι τακτικοί περιοδικοί έλεγχοι με τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου του ιού συνδράμουν στον περιορισμό της διασποράς της νόσου. Τα τεστ θα γίνονται στο σπίτι δύο φορές την εβδομάδα, κάθε Δευτέρα και κάθε Πέμπτη.

Βασικός σκοπός της διαδικασίας αυτής είναι η προστασία της Δημόσιας Υγείας και η αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού, ενώ, κύριο μέλημα είναι η ανίχνευση των ασυμπτωματικών φορέων.

Δήλωση των αποτελεσμάτων

Γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί θα δηλώνουν το αποτέλεσμα του self-test μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας self-testing.gov.gr. Στην πλατφόρμα αυτή, οι ενδιαφερόμενοι θα εισέρχονται με τους κωδικούς taxisnet, καταχωρώντας συγκεκριμένα στοιχεία, όπως πατρώνυμο, μητρώνυμο, ΑΜΚΑ και το αποτέλεσμα του self-test.

Αν το self-test είναι αρνητικό, για τους μαθητές θα εκδίδεται σχολική κάρτα μέσω της πλατφόρμας αυτής. Οι μαθητές υποχρεούνται να φέρουν τη σχολική κάρτα μαζί τους όλη την εβδομάδα και θα την επιδεικνύουν στους εκπαιδευτικούς την πρώτη ώρα της Δευτέρας για το πρώτο test και της Πέμπτης για το δεύτερο test. Για τους εκπαιδευτικούς θα εκδίδεται η δήλωση αρνητικού αποτελέσματος μέσω της ίδιας πλατφόρμας.

Σε περίπτωση που δεν υπάρχει πρόσβαση σε εκτυπωτή στο σπίτι, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί θα μπορούν να γράφουν μία χειρόγραφη δήλωση που θα περιέχει τα ίδια στοιχεία με τη σχολική κάρτα ή τη δήλωση αρνητικού αποτελέσματος.

Αν το self-test είναι θετικό, θα εκδίδεται δήλωση θετικού αποτελέσματος μέσω της ίδιας πλατφόρμας για τη διενέργεια δωρεάν επαναληπτικού rapid test σε δημόσια δομή.

Στην ιστοσελίδα self-testing.gov.gr.υπάρχει σύνδεσμος ο οποίος παραπέμπει σε σταθερά σημεία που λειτουργούν συγκεκριμένες ώρες, από Δευτέρα έως Παρασκευή και την Κυριακή και εκεί αναγράφονται και οι ώρες λειτουργίας του κάθε σημείου, όπου διενεργούνται δωρεάν επαναληπτικά tests.

Αν το επαναληπτικό τεστ είναι αρνητικό οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί θα λαμβάνουν σχετική βεβαίωση από το σημείο εξέτασης και θα επιστρέφουν στο σχολείο.

Αν το και επαναληπτικό τεστ είναι θετικό, θα ακολουθείται το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

15-02-2024

Νέα Σμύρνη

⚽🏀 LIVE SCORES
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
  
  
  
 2