Self test: Πόσοι μαθητές και εκπαιδευτικοί βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό
Δείτε τα νεότερα στοιχεία για τα αποτελέσματα των self test σε μαθητές και καθηγητές - Τι ισχύει αν βγει θετικό το αυτοδιαγνωστικό τεστ.

Μετά από μία πεντάμηνη διακοπή της δια ζώσης λειτουργίας των Λυκείων, εκπαιδευτικοί και μαθητές επιστρέφουν σήμερα στις φυσικές τους τάξεις, Δευτέρα 12 Απριλίου 2021.

Self test: Πόσοι μαθητές και εκπαιδευτικοί βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό

Σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα της πρώτης μέρας από τα self test μαθητών και καθηγητών, συνολικά 613 μαθητές και εκπαιδευτικοί που υποβλήθηκαν σε self test έχουν δηλώσει θετικοί στον κορωνοϊό στη σχετική πλατφόρμα, με αποτέλεσμα να μην επιστρέψουν σήμερα, Δευτέρα 12/04, στα σχολεία, κατά την πρώτη ημέρα λειτουργίας των λυκείων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, σε σύνολο 245.093 τεστ, τα 613 δηλώθηκαν θετικά, δηλαδή 359 μαθητές και 254 καθηγητές.

Σε self test υποβλήθηκαν 160.100 μαθητές, εκ των οποίων οι 159.741 ήταν αρνητικοί και οι 359 θετικοί.

Σχετικά με τους εκπαιδευτικούς, 84.993 καθηγητές έκαναν self-test με τους 84.739 να έχουν αρνητικό αποτέλεσμα και 254 να δηλώνουν ότι βρέθηκαν θετικοί στον ιό. 

Οι δηλώσεις που δεν έχουν γίνει στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, όπως είπε η Κυβερνητική Εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, αφορούν:

-Δηλώσεις που έγιναν χειρόγραφα

-Μαθητές που δεν προσήλθαν στο σχολείο κάνοντας χρήση το δικαίωμα των απουσιών

-Μαθητές των Εσπερινών Λυκείων που θα κάνουν το Self-test σήμερα το πρωί.

Τι ισχύει αν το self test βγει θετικό

Εάν το αποτέλεσμα είναι θετικό, εκδίδεται από την πλατφόρμα σχολική κάρτα θετικού αποτελέσματος, την οποία εκτυπώνουν και στη συνέχεια μεταβαίνουν εντός είκοσι τεσσάρων (24) ωρών σε μια από τις δημόσιες δομές, όπως αυτές είναι αναρτημένες στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr, για δωρεάν επαναληπτικό έλεγχο.

Μέχρι να μεταβούν στη δημόσια δομή και μέχρι την ολοκλήρωση της κλινικής εκτίμησης και της αξιολόγησης των ευρημάτων, οι διαγνωσθέντες/είσες θετικοί/ες μαθητές/τριες και οι οικείοι τους παραμένουν σε κατ’ οίκον περιορισμό, ακολουθώντας τις οδηγίες του Πρωτοκόλλου του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Στην περίπτωση κατά την οποία ο δωρεάν επαναληπτικός έλεγχος είναι θετικός, ακολουθείται το Πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ.

Εάν ο δωρεάν επαναληπτικός έλεγχος είναι αρνητικός, εκδίδεται σχετική βεβαίωση από δημόσια δομή, με την οποία βεβαιώνεται το αρνητικό αποτέλεσμα.

Στην περίπτωση αυτή, ο μαθητής/τρια επιστρέφει στον χώρο της σχολικής μονάδας, επιδεικνύοντας την ως άνω βεβαίωση.

Για τους/τις μαθητές/τριες, των οποίων το επιβεβαιωτικό τεστ είναι θετικό, προβλέπεται ό,τι και για τους/τις μαθητές/τριες που νοσούν.

Δίνεται η δυνατότητα σύγχρονης ταυτόχρονης τηλεκπαίδευσης ή συμμετοχής σε διαδικτυακό τμήμα, χωρίς η παρακολούθηση να είναι υποχρεωτική.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 1