SMS στο 13032: Πώς θα ψωνίζουμε από Δευτέρα - Όσα θα ισχύσουν
SMS στο 13032: Όσα θα ισχύσουν από Δευτέρα

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε χθες, Τετάρτη (31/3), από Δευτέρα 5 Απριλίου, θα επαναλειτουργήσει το λιανεμπόριο. Ωστόσο, πλέον αλλάζει ο τρόπος με τον οποίο θα μετακινούνται οι πολίτες για τις αγορές τους.

Τι ισχύει με το SMS στο 13032

Πιο συγκεκριμένα, οι πολίτες θα μπορούν να κάνουν τα ψώνια τους στέλνοντας SMS στο 13032, το οποίο θα ισχύσει αυστηρά για 3 ώρες και μόνο μία φορά ανά 24ωρο. Ο αριθμός 13032 έχει δημιουργηθεί από τα τέλη Φεβρουαρίου, και σκοπός τους είναι να ελέγξει τη μετακίνηση των πολιτών σε καταστήματα λιανεμπορίου.

Οι μετακινήσεις σε καταστήματα λιανεμπορίου θα γίνονται μετά την αποστολή μηνύματος στο 13033, στο οποίο θα αναγράφεται το ονοματεπώνυμο και η διεύθυνση του εκάστοτε πολίτη. Ως απάντηση το εκάστοτε άτομο θα λαμβάνει μήνυμα που αναφέρει: «Μετακίνηση σε εμπορικό κατάστημα».

Συγκεκριμένα με το SMS στο 13032 θα επιτρέπεται το click away αλλά και το click in shop στα καταστήματα.

Όσον αφορά τα καταστήματα θα ισχύει ο κανόνας του ενός πελάτη ανά 25 τετραγωνικά μέτρα, ενώ διατηρούνται τα ήδη μέτρα, που σημαίνει ότι οι πολίτες θα πρέπει να χρησιμοποιούν μάσκες, να τηρούν αποστάσεις και να εφαρμόζουν κανόνες υγιεινής.

Διευκρινίσεις Άδωνι Γεωργιάδη για το άνοιγμα του λιανεμπορίου – Ισχύει για όλες τις περιοχές που είναι σε “βαθύ κόκκινο”

Σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα, Πέμπτη (1/4), ο Άδωνις Γεωργιάδης, έδωσε περισσότερες διευκρινίσεις, που σχετίζονται με το άνοιγμα του λιανεμπορίου.

Μεταξύ άλλων ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε για τον κωδικό στο 13032 τα εξής:

«Ο καταναλωτής μπορεί να μένει στην Κηφισιά και το κατάστημα να είναι στην Γλυφάδα.Με το 13032 θα έχεις ένα sms στο κινητό σου, που σου επιτρέπει να κάνεις αυτήν την συναλλαγή, πάντοτε με τήρηση των μέτρων για τον αριθμό πελατών στο κατάστημα. Αν έχεις και δεύτερο και τρίτο και τέταρτο και πέμπτο ραντεβού για ψώνια, θα μπορείς να το κάνεις, μέσα στις τρεις ώρες που δίνει περιθώριο το sms στο 13032»

Στη συνέχεια πρόσθεσε:

«Όταν κλείνεις ραντεβού θα πρέπει να έχεις απαντητικό sms ή mail από το κατάστημα, ως επιβεβαίωση για το ραντεβού, ώστε να μπορεί να γίνει ο έλεγχος, ενώ δεν θα μπορείς να στείλεις δεύτερο sms για ψώνια, μέσα στην ημέρα».

Ο Υπουργός επισήμανε ότι «αυτό ισχύει για όλες τις περιοχές που είναι σε «βαθύ κόκκινο» και υπενθύμισε πως το άνοιγμα αφορά όλα τα καταστήματα, εκτός από αυτά σε mall και τα πολυκαταστήματα. Όπως είπε, αν η πρώτη εβδομάδα εξελιχθεί καλά, «θα μπορούσαν να ανοίξουν και αυτά την επόμενη εβδομάδα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

08-01-2024

Μαρούσι

⚽🏀 LIVE SCORES
01 Ιούν. 2024
Μπο
22:00
-
Ρεά

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;