Lockdown: Δείτε live τις ανακοινώσεις Κικίλια-Χαρδαλιά
Δείτε τις ανακοινώσεις για τα μέτρα του lockdown σε live μετάδοση

Ανακοινώσεις για τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό κάνουν αυτή τη στιγμή στο Υπουργείο Υγείας ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας και ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Δείτε live τις ανακοινώσεις:

Λιανεμπόριο: Ανοίγει από τη Δευτέρα (05/04) με ραντεβού

Την επαναλειτουργία του λιανικού εμπορίου από τη Δευτέρα, 5 Απριλίου, σ’ όλη την επικράτεια, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, ανακοίνωσε ο Yφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Μάλιστα, το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων θα πραγματοποιηθεί με τη μέθοδο του προκαθορισμένου ραντεβού, με τους καταναλωτές να στέλνουν κενό SMS στο 13032, έχοντας περιθώριο τριών ωρών να ολοκληρώσουν τις αγορές τους.

Θα επιτρέπεται, εν ολίγοις, η λειτουργία του click away και του click inside, με την είσοδο ενός πελάτη ανά 20 τετραγωνικά μέτρα.

Για τις αγορές, επίσης, όπως διευκρίνισε ο κ. Χαρδαλιάς, δεν θα υπάρχουν χιλιομετρικοί περιορισμοί. Υπενθυμίζεται ότι το λιανεμπόριο σε πολλές περιοχές της χώρας, όπως και στην Αττική, ήταν κλειστό από τις 11 Φεβρουαρίου, δηλαδή για διάστημα σχεδόν δύο μηνών.

«Με δεδομένη την κούραση, το νέο μίγμα των μέτρων θα δώσει μεγαλύτερους βαθμούς ανάσας προστασίας, και πιστεύουμε ότι θα βοηθήσουν στον περιορισμό της μετάδοσης» σχολίασε, μεταξύ άλλων, κάνοντας ειδική μνεία στην ανάγκη αποφυγής των συγκέντρωσεων και των πάρτι στα σπίτια.

Από την επανεκκίνηση του λιανεμπορίου εξαιρούνται τα πολυκαταστήματα, τα οποία θα παραμείνουν κλειστά.

Ξεκαθάρισε δε, ότι δεν επιτρέπεται καμία «χαλάρωση», ενώ υπενθύμισε ότι η χώρα διαθέτει νέα «όπλα», όπως ο εμβολιασμός, τα self tests και η βελτίωση του καιρού.

Ταυτόχρονα, από το Σάββατο 3 Απριλίου, επιτρέπονται εκ νέου οι διαδημοτικές μετακινήσεις.

Εν ολίγοις, επιτρέπεται η μετάβαση με Ι.Χ. ή άλλο μέσο για τον κωδικό 6.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Εκπαίδευση

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
08 Μαϊ. 2024
Ρεά
22:00
-
Μπά
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
08 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
19:00
-
ΜΠΑ
08 Μαϊ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;