Πελώνη:
Πελώνη: Όσα είπε σήμερα σε συνέντευξή της η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα, Δευτέρα (29/3), στο ΑΝΤ1 αναφέρθηκε στο παρατεταμένο lockdown, αλλά και το ενδεχόμενο άρσης ορισμένων μέτρων, προκειμένου να δοθούν “ανάσες” ανακούφισης στους πολίτες και την κοινωνία.

Η Αριστοτελία Πελώνη αναφέρθηκε στα υφιστάμενα μέτρα λέγοντας:

“Θέλουμε να γίνουν προσαρμογές στα μέτρα, να δοθούν “ανάσες” στην κοινωνία”.

Παράλληλα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιτραπούν αθλητικές δραστηριότητες σε εξωτερικούς χώρους συστήνοντας υπομονή για την ανακοίνωση των νέων μέτρων.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος, ωστόσο, φρόντισε να διαχωρίσει το πράσινο φως στις διαδημοτικές μετακινήσεις από τις μετακινήσεις από νομό σε νομό, εξηγώντας πως είναι νωρίς ακόμα για αυτές, όπως και για την επέκταση του ωραρίου κυκλοφορίας.

“Είναι ακόμη νωρίς για αυτό. Δυστυχώς για όλους μας η απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ ήταν από τα μέτρα που λειτούργησαν. Προέχει να απλώνονται οι πολίτες σε ανοιχτούς χώρους, να μη συνωστίζονται και βεβαίως, να δοθούν αυτές οι “ανάσες” ελευθερίας που θα επιτρέψουν σε όλους να περάσουν και από αυτή την τελευταία δύσκολη περίοδο.”, είπε η κ. Πελώνη χαρακτηριστικά.

Για το άνοιγμα της εστίασης, εκτίμησε πως θα εξεταστεί μετά τα μέσα Απριλίου, εφόσον το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Ειδικότερα, όταν ρωτήθηκε για το άνοιγμα της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους, η κ. Πελώνη απάντησε:

“Ό,τι γίνει πρέπει να είναι σταδιακό και ελεγχόμενο. Είναι στο σχεδιασμό της κυβέρνησης. Ωστόσο, θα πρέπει να ξεκινήσουμε από το λιανεμπόριο και τα σχολεία και σταδιακά να καταφέρουμε να πάμε και σε αυτό. Θα έλεγα μετά τα μέσα Απριλίου, αν το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα, θα πρέπει να το δούμε.”

Αναφορικά με τα self tests, η Αριστοτελία Πελώνη υπογράμμισε ότι θα εξεταστεί το ενδεχόμενο για υποχρεωτικά τεστ, επισημαίνοντας μάλιστα πως θα είναι για όλους και αποτελούν ένα συμπληρωματικό εργαλείο.

Τέλος, αναφερόμενη στα μοριακά τεστ η ίδια απάντησε πως δεν είναι πρακτικά εφαρμόσιμο κάτι τέτοιο, αφού δεν υπάρχουν καν τα αντιδραστήρια, ενώ κοστίζει παρά πολύ και καμία χώρα δεν το εφαρμόζει.

Το video δεν είναι πλέον διαθέσιμο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Υπάλληλοι γραφείου

Μερική Απασχόληση

15-03-2024

Αργυρούπολη

590

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;