Χρυσές Σφαίρες 2021: Οι προβλέψεις μας για τις κινηματογραφικές κατηγορίες
Οι προβλέψεις μας για τους νικητές στις Κινηματογραφικές κατηγορίες στις Χρυσές Σφαίρες 2021.

Λίγες ώρες μόνο έμειναν για την απονομή για τις Χρυσές Σφαίρες 2021. Τα ξημερώματα της Δευτέρας, 1 Μαρτίου, στις 03:00 θα μπορέσουμε να παρακολουθήσουμε την διαφορετική τελετή των βραβείων, που αν και δεν έχουν καμία σχέση με τα Όσκαρ και τους ανθρώπους που ψηφίζουν στα βραβεία της Ακαδημίας, αλλά πολλοί τα έχουν σαν τους προάγγελους των βραβείων αυτών. Ποιοι, όμως, περιμένουμε να είναι οι μεγάλοι νικητές της βραδιάς;

Σε μία εποχή που τα πάντα μπορούν να συμβούν, λόγω και της πανδημίας, οι Χρυσές Σφαίρες 2021 έχουν πάρει μία μεγαλύτερη σημασία, καθώς στον δρόμο προς τα Όσκαρ, κάθε στιγμή κάτω από τα φώτα των προβολέων είναι σημαντικές για τους υποψήφιους. Οπότε, όποιος κερδίσει σήμερα, γίνεται, αμέσως, και φαβορί για το αντίστοιχο Όσκαρ.

Αφού είδαμε, λοιπόν, ποιοι πιστεύουμε ότι θα είναι οι νικητές στις τηλεοπτικές κατηγορίες, θα δούμε ποιοι περιμένουμε να κερδίσουν τις Σφαίρες στις κατηγορίες του Σινεμά.

Καλύτερη Ταινία – Δράμα

The Father
Mank
Nomadland
Promising Young Woman
The Trial of the Chicago 7

Από όταν έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ της Βενετίας και μετά τη νίκη του Χρυσού Λέοντα, στο ίδιο φεστιβάλ, αλλά και το Βραβείο του Κοινού στο Τορόντο, το “Nomadland” είναι το μεγάλο φαβορί για τα Όσκαρ. Ωστόσο, η ταινία είναι πολύ artistic για τα δεδομένα του Hollywood Foreign Press Association (HFPA). Από την άλλη, αγαπάνε ιδιαίτερα τον Aaron Sorkin, οπότε, η νίκη για το “The Trial of the Chicago 7” φαίνεται κάτι σίγουρο. Να θυμήσου ότι και πέρυσι, οι Σφαίρες τίμησαν το περισσότερο mainstream “1917” έναντι των “Παρασίτων” του Bong Joon-ho που ήταν και, τελικά, ο θριαμβευτής στα Όσκαρ.

Θα θέλαμε να κερδίσει το “Nomadland”, αλλά πιστεύουμε ότι το “The Trial of the Chicago 7” έχει το προβάδισμα.

Α’ Ανδρικός Ρόλος – Δράμα

Riz Ahmed, Sound of Metal
Chadwick Boseman, Ma Rainey’s Black Bottom
Anthony Hopkins, The Father
Gary Oldman, Mank
Tahar Rahim, The Mauritanian

Μία από τις πιο δυνατές κατηγορίες που όλα μπορούν να συμβούν. Όμως, φαίνεται πως η μάχη για τον τελικό νικητή θα κριθεί ανάμεσα στον Anthony Hopkins, για μία από τις καλύτερες ερμηνείες της μακροχρόνιας καριέρας του, και στον Chadwick Boseman, για τον τελευταίο ρόλο της καριέρας του. Ο Boseman φαίνεται να προπορεύεται και λόγω της ερμηνείας του, αλλά και λόγω του πρόωρου χαμού του.

Α’ Γυναικείος Ρόλος – Δράμα

Viola Davis, Ma Rainey’s Black Bottom
Andra Day, The United States vs. Billie Holiday
Vanessa Kirby, Pieces of a Woman
Frances McDormand, Nomadland
Carey Mulligan, Promising Young Woman

Ακόμη μία δυνατή κατηγορία στην οποία όλα μπορούν να συμβούν. Όλες οι κυρίες που βρίσκονται υποψήφιες είναι το ίδιο άξιες για τη νίκη. Ωστόσο, φαίνεται ότι η κούρσα είναι ανάμεσα στις Viola Davis, Frances McDormand και Carey Mulligan, με την τελευταία να έχει ένα μικρό προβάδισμα και λόγω της θεματικής της ταινίας της. Αν θα δούμε μία έκπληξη, θα είναι σε αυτή την κατηγορία με την McDormand να βγαίνει νικήτρια και να γίνεται φαβορί και για το αντίστοιχο Όσκαρ.

Καλύτερη Ταινία – Κωμωδία ή Μιούζικαλ

Borat Subsequent Moviefilm
Hamilton
Music
Palm Springs
The Prom

Πρόκειται για τη χρονιά με τους χειρότερους υποψήφιους στην κατηγορία αυτή. Μόνο δύο ταινίες ξεχωρίζουν και αυτές είναι το “Borat Subsequent Moviefilm” και το “Palm Springs”. Μία πολιτική σάτιρα έναντι μίας κωμωδίας τύπου- “Η μέρα της μαρμότας” που ασχολείται με τις σχέσεις και τον χρόνο. Νομίζω στη χρονιά που έγιναν οι αμερικάνικες εκλογές, η πολιτική σάτιρα έχει το προβάδισμα.

Α’ Ανδρικός Ρόλος – Κωμωδία ή Μιούζικαλ

Sacha Baron Cohen, Borat Subsequent Moviefilm
James Corden, The Prom
Lin-Manuel Miranda, Hamilton
Dev Patel, The Personal History of David Copperfield
Andy Samberg, Palm Springs

Μία από τις πιο εύκολες κατηγορίες για να προβλέψει κανείς. Ο Sacha Baron Cohen είχε καταφέρει να αναδειχθεί νικητής στην ίδια κατηγορία για την πρώτη ταινία του “Borat” και, σε μία χρονιά που δεν έχει κάποιον αντίπαλο, περιμένουμε ότι θα γίνει ακριβώς το ίδιο.

Α’ Γυναικείος Ρόλος – Κωμωδία ή Μιούζικαλ

Maria Bakalova, Borat Subsequent Moviefilm
Kate Hudson, Music
Michelle Pfeiffer, French Exit
Rosamund Pike, I Care a Lot
Anya Taylor-Joy, Emma.

Αφού η Meryl Streep δεν κατάφερε να κερδίσει μία υποψηφιότητα για το “The Prom”, η κατηγορία αυτή έγινε, αμέσως, πιο εύκολα προβλέψιμη. Από όταν έκανε πρεμιέρα η δεύτερη ταινία του “Borat”, όλοι μιλάνε για την Maria Bakalova. Επομένως, η νίκη φαίνεται να είναι δική της και το “Borat Subsequent Moviefilm” θα θριαμβεύσει στις κατηγορίες της κωμωδίας.

Επόμενο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;