Lockdown: Ενδεχόμενο παράτασης - Τι εξετάζεται για λιανεμπόριο, σχολεία, μετακινήσεις εκτός νομού
Κορωνοϊός: Τα σενάρια που εξετάζονται για λιανεμπόριο, μετακινήσεις εκτός νομού και άνοιγμα των σχολείων.

Αύριο, Παρασκευή (26/2), αναμένεται να συνεδριάσουν οι ειδικοί λοιμωξιολόγοι και να κάνουν τις εισηγήσεις τους για το lockdown ειδικά στην Αττική που συνεχίζει να έχει πολλά κρούσματα. Το πιθανότερο σενάριο είναι να δοθεί παράταση του lockdown για ακόμη 2 εβδομάδες, όπως άφησε χθες, Πέμπτη (24/2), να εννοηθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στο υπουργικό συμβούλιο.

Τι εξετάζεται για το λιανεμπόριο

Η κυβέρνηση έχει δηλώσει πως είναι ανοιχτή στην παράταση του lockdown για ακόμη μία εβδομάδα, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν προτάσεις ώστε να λειτουργήσει το λιανεμπόριο έστω με click away. Μάλιστα στις προτάσεις αυτές περιλαμβάνεται το άνοιγμα με click in shop μία εβδομάδα μετά. Παρόλα αυτά οι συγκεκριμένες προτάσεις δεν προκρίνονται αυτή τη στιγμή

Οι μετακινήσεις εκτός νομού

Όσον αφορά τις μετακινήσεις εκτός νομού τίποτα δεν είναι σίγουρο ακόμη, καθώς προβληματίζουν τόσο την κυβέρνηση όσο και τους επιστήμονες, με τους λοιμωξιολόγους να σχεδιάζουν τη συζήτηση του θέματος τις επόμενες εβδομάδες, ώστε να αποφανθούν πότε θα επιτραπεί μία τέτοια κίνηση.

Η Αναστασία Κοτανίδου κάλεσε τους πολίτες να κάνουν υπομονή, αναγνωρίζοντας ότι «όλοι είμαστε κουρασμένοι και δεν αντέχουμε παραπάνω lockdown».

Άλλωστε το ζήτημα έθεσε και η Αν. Κοτανίδου μέλος της επιτροπής κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για τον κορωνοϊό, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο ότι το Πάσχα μπορεί να επιτραπούν οι μετακινήσεις εκτός νομού. Για να συμβεί αυτό, όμως, θα πρέπει να έχουν μειωθεί τα κρούσματα ειδικά στην Αττική, καθώς και οι νοσηλείες και οι διασωληνωμένοι. Τέλος,

Στις μετακινήσεις εκτός νομού αναφέρθηκε και ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΣΚΑΙ λέγοντας μεταξύ άλλων:

“Δεν έχουμε φτάσει στο σημείο αυτό της ανοσίας του πληθυσμού με το εμβόλιο, ώστε να αρχίσουν να επιτρέπονται οι μετακινήσεις των εμβολιασμένων από νομό σε νομό».

Παρά ταύτα, και ο κ. Εξαδάκτυλος τόνισε ότι φέτος θα είναι διαφορετικό το Πάσχα σε σχέση με αυτό του 2020.

«Δεν θα είναι όπως πέρυσι, που δεν χτύπησαν οι καμπάνες, αλλά ούτε όπως πρόπερσι που τα ρεπορτάζ έδειχναν κοσμοπλημμύρες στις εκκλησίες. Κάπου ενδιάμεσα”.

Σημαντικό ρόλο για τις μετακινήσεις εκτός νομού θα είναι και η παίξει η πορεία των εμβολιασμών με των Πρωθυπουργό να έχει δηλώσει ότι μέχρι τον Μάιο θα μπορούν να εμβολιαστούν όλοι οι άνω των 60 και όσοι έχουν υποκείμενα νοσήματα. Έτσι, βάσει των υπολογισμών του υπουργείου Υγείας, μέχρι το Πάσχα θα έχει εμβολιαστεί περίπου το 20% του πληθυσμού.

Τα σχολεία

Όσον αφορά τα σχολεία προβληματίζει το γεγονός ότι μπαίνουμε στο Μάρτιο και πολλοί μαθητές και μαθήτριες δεν έχουν κάνει μάθημα διά ζώσης φέτος. Προτεραιότητα φαίνεται να δίνεται στους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ’ Λυκείου, επειδή σύντομα δίνουν Πανελλήνιες. Έτσι, είναι πολύ πιθανό να δοθεί σύντομα το «πράσινο φως», ώστε να επιστρέψουν στα σχολεία για δια ζώσης εκπαίδευση, ώστε να κάνουν τις προετοιμασίες για τις εξετάσεις. Όσον αφορά τις υπόλοιπες τάξεις το θέμα αναμένεται να συζητηθεί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

15-02-2024

Νέα Σμύρνη

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
09 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Oly

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;