Το
Το "I Miss My Bar" είναι μία εμπειρία προσομοίωσης που αναβιώνει τους νοσταλγικούς ήχους της νύχτας.

Εξυπακούεται ότι μπορείς να φτιάξεις το αγαπημένο σου cocktail στην κουζίνα του σπιτιού σου. Καλείς και έναν-δύο φίλους και το ζείτε στα άκρα μέχρι να πάει 21:00 και να πρέπει να εξαφανιστούν με κωδικό 4 ή 6. Τρελό πάρτι και σήμερα. Αυτές είναι Παρασκευές. Μπορείς επίσης να βάλεις ένα ποτήρι κρασί και να το απολαύσεις μόνος σου ακούγοντας την αγαπημένη σου μουσική. Είναι δύσκολο, όμως, έως και ακατόρθωτο το να αντικαταστήσεις την κόζι ατμόσφαιρα ενός jazz bar και την ακριβή αίσθηση του να βρίσκεσαι σε αυτό το αγαπημένο μπαράκι της γειτονιάς ανάμεσα σε φίλους, θαμώνες και εντελώς αγνώστους.

Όπως αποδεικνύει η εμπειρία, τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει την αίσθηση ενός μπαρ, εκτός από το να να βρίσκεσαι όντως σε ένα μπαρ.

Περιμένοντας υπομονετικά κι όμως καθόλου ψύχραιμα να τελειώσει η πανδημία του νέου κορωνοϊού, η υπηρεσία I Miss My Bar μπορεί να σε φέρει πιο κοντά στα στέκια που σου λείπουν, αναβιώνοντας εκείνη τη γλυκιά βαβούρα που συνεπάγονται οι δυνατές φωνές και οι ήχοι “της πιάτσας”. Τόσο αλάνια είμασταν κάποτε.

Το I Miss My Bar είναι ένας ιστότοπος που προσομοιώνει την κλασική ηχητική “υπόκρουση” μίας μπάρας, συνδυάζοντας επτά (7) διαφορετικές πηγές ήχου:

-“Bartender Working” (ή ο μπάρμαν ετοιμάζει τα σφηνάκια σου),

-“People Talking” (ή οι χαλαρές συζητήσεις σε παρέες σαν σε ταινία Woody Allen με τον ήχο των ποτηριών στο background)

“Full Room” (ή οι δυνατές συζητήσεις παρεών -όλες ταυτόχρονα- που κάνουν τ’ αφτιά σου να βουίζουν μόλις βγεις από το μαγαζί),

-“Rain on Window” (ο εκκωφαντικός ήχος της βροχής πάνω στο τζάμι),

“Night Ambience” (οι μαγικοί ήχοι της νύχτας, σκυλιά, περιπολικά και συναγερμοί) ,

-“Serving Drinks” (ή ο απαράμιλλος ήχος του φελλού της σαμπάνιας)

και

-“Street Ambiance” (ή η ακουστική του δρόμου που σαν κι αυτή άλλη καμία)

Ποια η διαφορά από την πραγματικότητα των “κανονικών” μπαρ; Στο I Miss My Bar, μπορείς να διαλέξεις ποια αποσπάσματα ήχου θα συνδυάσεις ώστε να παίζουν ταυτόχρονα, αλλά και να ρυθμίσεις κατά το δοκούν την ένταση σε κάθε ένα από αυτά. Μπορεί να θες, για παράδειγμα, να ακούσεις μόνο τον ήχο της βροχής ή του δρόμου και να μιουτάρεις την ενοχλητική βαβούρα του μαγαζιού. Ή να απολαύσεις το ποτό σου σε ήχους “Night Ambience” και “Bartender Working”, ακριβώς όπως συνέβαινε στην προ-κορωνοϊού εποχή όταν επισκεπτόσουν το ήσυχο μπαράκι της γειτονιάς σου μία απλή Τετάρτη βράδυ. Το I Miss My Bar σου δίνει την επιλογή και εσύ ρυθμίζεις τα δεδομένα του δικού σου, προσωπικού εικονικού μπαρ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του The Verge, το συγκεκριμένο project για ανυπότακτους και με τη βούλα μπαρόβιους, δημιουργήθηκε από δύο εταιρείες που εδρεύουν στο San Pedro Garza García του Μεξικού και λειτουργεί από το Maverick, ένα γνωστό μπαρ της πόλης.

Ο ιστότοπος διαθέτει και μια λίστα αναπαραγωγής στο Spotify, η οποία ενημερώνεται ανά βδομάδα, και την οποία μπορείς να συμπεριλάβεις στην προσαρμοσμένη εμπειρία ήχου που σου παρέχεται.

Δύσκολο να σε καλύψει στο έπακρο μία εφαρμογή προσομοίωσης όπως το I Miss My Bar.

Ωστόσο, επειδή μέχρι να συναντηθούμε ξανά στα αγαπημένα μας στέκια, μάλλον θα περάσει αρκετός καιρός, γιατί να μην εκμεταλλευτούμε την εμπειρία; Άσε που όταν έρθει η ώρα και γυρίσουμε στα στέκια μας, ενδέχεται να έχουμε συνηθίσει την ηρεμία και να θέλουμε να “ρυθμίσουμε” την ένταση σε αυτό το θορυβώδες τραπέζι πίσω στα αριστερά.

Cheers to that!

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Στελέχη Ξενοδοχειακών Μονάδων

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Εκπαίδευση

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 3