Ολυμπιακοί Αγώνες: Η Εθνική πόλο ανδρών πήρε το εισιτήριο της πρόκρισης
Η Εθνική πόλο κατάφερε να επιβληθεί έναντι της Ρωσίας και πήρε το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο,

Μπορεί οι Ολυμπιακοί Αγώνες να είχαν προγραμματιστεί για να γίνουν μέσα στο 2020, όμως, η πανδημία του κορωνοϊού έβαλε μία άνω τελεία σε όλες τις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις. Όπως όλα δείχνουν, όμως, οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκιο θα μπορέσουν να πραγματοποιηθούν μέσα στο 2021 και έχουν αρχίσει, ήδη, να γίνονται προκριματική γύροι σε διάφορα αθλήματα. Και από αυτούς τους Προολυμπιακούς έχουμε μία ευχάριστη είδηση.

Η Εθνική Ελλάδας στο πόλο Ανδρών κατάφερε να πάρει την πρόκριση για του τους Ολυμπιακούς Αγώνες για 16η φορά και 11η συνεχόμενη. Η Εθνική μας ομάδα νίκησε 13-10 τη Ρωσία στον ημιτελικό του Προολυμπιακού του Ρότερνταμ και πήρε το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα πραγματοποιηθούν στο Τόκιο.

Οι Ρώσοι προέβαλαν σθεναρή αντίσταση στα τρία πρώτα οκτάλεπτα, καθώς είχαν και έναν παραπάνω παίκτη. Στο τέταρτο οκτάλεπτο, ωστόσο, η Ελλάδα με γκολ σε κρίσιμα σημεία κατάφερε να ανοίξει τη διαφορά.

Στον τελικό του Προολυμπιακού Πρωταθλήματος, η Εθνική ομάδα θα αντιμετωπίσει το Μαυροβούνιο, το οποίο κατάφερε να νικήσει με 14-12 την Κροατία.

Όμως, ο τελικός αυτός έχει Εελάχιστη σημασία έχει, καθώς ο στόχος της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο επιτεύχθηκε.

Όπως ήταν φυσικό, τόσο οι διεθνείς, όσο και ο ομοσπονδιακός προπονητής και το επιτελείο ξέσπασαν σε έξαλλους πανηγυρισμούς κρατώντας το μεγάλο εισιτήριο με την κάρτα επιβίβασης για την ιαπωνική πρωτεύουσα!

Αναλυτικά το σκορ στα οκτάλεπτα:

  1. 4-3,
  2. 2-2,
  3. 5-4,
  4. 2-1.

Σύνολο: 13-10

Το ρόστερ των ομάδων

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γεννηδουνιάς 2, Σκουμπάκης, Καπότσης 1, Φουντούλης 2, Παπαναστασίου 1, Δερβίσης, Αργυρόπουλος 2, Μουρίκης, Κολόμβος, Γκιουβέτσης, Βλαχόπουλος 5, Γαλανίδης.

ΡΩΣΙΑ: Κοστρόφ, Σουτσκόφ, Κισέλεφ 1, Ντερεβιάνκιν, Ασάεφ 1, Χαρκόφ 5, Μερκούλοφ 2, Ναγκάεφ 1, Προνίν, Χολόντ, Λισούνοφ, Σεπέλεφ, Ιβάνοφ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;