Ολυμπιακοί Αγώνες: Πότε θα πραγματοποιηθούν τελικά;
Αυτή είναι η πιο πιθανή ημερομηνία για την διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες δε θα πραγματοποιηθούν το 2020 για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία τους. Αναμένεται να γίνουν διαπραγματεύσεις ανάμεσα στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) και την οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο για τη νέα ημερομηνία έναρξης της διοργάνωσης.

Όπως μεταδίδουν τα Ιαπωνικά ΜΜΕ, η νέα ημερομηνία έναρξης της διοργάνωσης φαίνεται να είναι στα τέλη Ιουλίου του 2021. Καθώς οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο και της ΔΟΕ φτάνουν στο τέλος τους, θα έχουμε και περισσότερες ανακοινώσεις.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αναβλήθηκαν επίσημα την περασμένη εβδομάδα εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού. Πλέον, αναμένεται να πραγματοποιηθούν στις 23 Ιουλίου 2021 με την τελετή έναρξης. Ενώ, η τελετή λήξης θα πραγματοποιηθεί στις 8 Αυγούστου, όπως μετέδωσε η ιαπωνική δημόσια τηλεόραση NHK, επικαλούμενη πηγές τις οποίες δεν κατονόμασε.

Ο πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε ανακοίνωσε την Τρίτη την αναβολή των αγώνων για περίπου έναν χρόνο, έπειτα από συζήτησή του με τον πρόεδρο της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ. Πρόκειται για την πρώτη αναβολή στη σύγχρονη ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων έπειτα από 124 χρόνια. Στο παρελθόν, έχουν ακυρωθεί ξανά οι αγώνες αυτοί εξαιτίας πολέμων αρκετές φορές. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 1940, όπου θα διεξάγονταν, επίσης, στο Τόκιο.

Η αναβολή αυτή χαρακτηρίζεται ως βαρύ πλήγμα για την Ιαπωνία, η οποία έχει επενδύσει περίπου 12 δισεκατομμύρια δολάρια για την προετοιμασία τους. Όμως, φαίνεται ότι οι αγορές αρχικά πανηγύρισαν την απόφαση, καθώς αρκετοί επενδυτές προεξοφλούσαν την ακύρωση της διοργάνωσης.

Ο υπουργός Οικονομικών Γιασουτόσι Νισιμούρα δήλωσε ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει πακέτο μέτρων για την τόνωση της οικονομίας. Μάλιστα, ο Σίνζο Άμπε υπογράμμισε πως θα είναι το μεγαλύτερο που έχει υπάρξει ποτέ στην Ιαπωνία και θα λάβει υπόψη της πως η αναβολή των αγώνων θα μειώσει κατά τρισεκατομμύρια γεν (δισεκατομμύρια δολάρια) τη ζήτηση τόσο φέτος όσο και το 2021, ως τη διεξαγωγή της διεθνούς αθλητικής διοργάνωσης.

Δες ακόμα: Είναι επίσημο: Οι Ολυμπιακοί Αγώνες 2020 στο Τόκιο αναβάλλονται!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

13-03-2024

Μενίδι

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;