Τελικά, μία κούπα καφέ το πρωί μπορεί να μην σου κάνει τόσο καλό όσο πιστεύεις
Κι όμως, το να πίνεις καφέ πρωί πρωί δε σου κάνει και τόσο καλό.

Όταν ξυπνάς το πρώτο πράγμα που κάνεις είναι να φτιάξεις μία κούπα καφέ για να ξυπνήσεις. Πολλοί, μάλιστα, είναι και οι άνθρωποι που θεωρούν ότι δεν μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς να έχουν πιει τον πρωινό τους καφέ. Μήπως, όμως, η συνήθειά σου αυτή να μην είναι τόσο καλή όσο θεωρείς;

Υπάρχει η γενική αίσθηση ότι ένα ποτήρι καφέ κάνει καλό στο να ξεκινήσεις την ημέρα σου. Όμως, γιατροί και επιστήμονες έχουν δείξει ότι οι καταλληλότερες ώρες για να πιείς τον καφέ σου είναι μεταξύ 9:30 και 11:30 το πρωί και αφού έχει προηγηθεί ένα καλό πρωινό.

Τι μπορεί να σου προκαλέσει, όμως, ο πρωινό καφές με άδειο στομάχι;

1. Μπορείς να νιώσεις ότι νυστάζεις περισσότερο

Ο καφές είναι ένα ρόφημα για να σε ξυπνήσει. Όμως, αν πιείς καφέ το πρωί με άδειο στομάχι μπορεί να έχεις τα αντίθετα αποτελέσματα. Ο καφές αυξάνει τις ορμόνες του άγχους και μπορεί να σου δημιουργήσει προβλήματα με τον ύπνο, αλλά και να σε κάνει να νιώσεις κούραση. Επίσης, αν βάζεις ζάχαρη στον καφέ σου, προκαλείς μείωση της γλυκόζης του αίματος που οδηγεί σε έλλειψη ενέργειας και άγχος.

2. Μπορεί να αυξήσει το στρες

Όταν ξυπνάς το πρωί, τα επίπεδα των ορμονών του στρες είναι συνήθως στο υψηλότερο σημείο τους. Επειδή η καφεΐνη είναι διεγερτικό, δίνει στο σώμα σου μία ώθηση στον οργανισμό σου που μπορεί ακόμη και να προκαλέσει άγχος για μερικούς ανθρώπους.

3. Αφυδατώνει το δέρμα

Ο καφές, ως γνωστόν, είναι διουρητικό και αφυδατώνει το σώμα μας. Όταν αφυδατώνεται το δέρμα σου, είναι πιο δύσκολο για τις τοξίνες να εξέλθουν από το σώμα μέσω του δέρματός σου. Αυτό, με τη σειρά του, στεγνώνει το δέρμα και το καθιστά πιο ευάλωτο σε διάφορα προβλήματα, όπως οι πρόωρες ρυτίδες.

Τελικά, ίσως, να πρέπει να απολαμβάνεις τον καφέ σου αργότερα μέσα στην ημέρα!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

1.000

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;