Ο Bill Gates προειδοποιεί για ακόμα δύο απειλές στο μέλλον (Video)
Στα πλαίσια ενός Ted Talk το 2015, ο Bill Gates είχε αναφέρει ότι ένας μολυσματικός ιός θα σαρώσει την ανθρωπότητα στο εγγύς μέλλον.

Ο Bill Gates είχε εκφράσει τους φόβους του για το ξέσπασμα μίας πανδημίας, ήδη από το 2015, μιλώντας δημόσια και καλώντας την ανθρωπότητα να προετοιμαστεί για να αντιμετωπίσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Όπως είχε πει στην ομιλία του το 2015 σε Ted Talk :

«Αν υπάρχει κάτι που μπορεί να σκοτώσει πάνω από δέκα εκατομμύρια ανθρώπους μέσα στις επόμενες δεκαετίες αυτό, είναι πολύ πιθανό να είναι, ένας μολυσματικός ιός και όχι ένας πόλεμος» […] «όχι βαλλιστικοί πύραυλοι, αλλά μικρόβια».

Το εν λόγω βίντεο άρχισε να διακινείται ευρέως τον Μάρτιο του 2020, όταν η πανδημία του νέου κορωνοϊού είχε πια ξεσπάσει παγκοσμίως.

Ο Μπιλ Γκέιτς προειδοποιεί για δύο ακόμα απειλές στο μέλλον

Σε συνέντευξη που παραχώρησε πριν λίγες ημέρες στον Derek Muller, δημιουργό του Veritasium, ενός διάσημου – επιστημονικού περιχεομένου – καναλιού στο YouTube, ο Bill Gates ανέφερε πως δεν αισθάνεται καθόλου όμορφα με την πρόβλεψή του.

«Δεν μπορεί να υπάρχει θετικό συναίσθημα (σ.σ. λέγοντας) κάτι όπως αυτό: ‘Σας τα έλεγα’», είπε ο Bill Gates και πρόσθεσε: «μπορούσα να είχα γίνει περισσότερο πειστικός;».

Ο Gates, ο οποίος είχε προβλέψει το 2015 το ξέσπασμα μιας πανδημίας, όπως αυτή του COVID-19, δήλωσε στον Derek Muller, στο δημοφιλές κανάλι του στο YouTube «Veritasium», ότι «η κλιματική αλλαγή» και η «βιοτρομοκρατία» είναι δύο καταστροφές για τις οποίες τα ανθρώπινα όντα δεν είναι προετοιμασμένα.

Η συνέντευξη στις 04/02/2021 παρακάτω:

Μιλώντας για τη βιοτρομοκρατία, ο Γκέιτς ανέφερε ότι ένα άτομο μπορεί πλέον εύκολα να δημιουργήσει έναν θανατηφόρο ιό και οι πιθανότητες να χρειαστεί να αντιμετωπίσουμε τέτοιου είδους ιούς είναι περισσότερες, από εκείνες να αντιμετωπίσουμε επιδημίες που προκαλούνται φυσικά όπως ο COVID-19.

Προσέθεσε, επίσης, ότι αν προκύψει μια καταστροφή όπως αυτή, το ανθρώπινο είδος πιθανότατα θα μετρήσει έναν αριθμό θανάτων μεγαλύτερο από της τρέχουσας πανδημίας, ενώ, δεδομένου ότι είναι ανθρωπογενές, θα έχει την πιθανότητα να συμβαίνει κάθε χρόνο.

Σχετικά με την κρίση του COVID-19, είπε ότι «δεν υπάρχει καλή αίσθηση» με κάτι τέτοιο.

«Οι αναπνευστικές ασθένειες είναι πολύ πιο τρομακτικές, επειδή εξακολουθείτε να περπατάτε, να μπαίνετε σε αεροπλάνο, λεωφορείο, όταν είστε μολυσματικοί. Σε αντίθεση με κάποιες άλλες ασθένειες, όπως ο Έμπολα, που βρίσκεστε ως επί το πλείστον σε νοσοκομειακό κρεβάτι τη στιγμή που το ιικό φορτίο μολύνει άλλους ανθρώπους», είπε ο Γκέιτς.

Όπως αναφέραμε και παραπάνω, το 2015, ο Μπιλ Γκέιτς σε ένα Ted Talk, είχε πει ότι ένας πολύ μολυσματικός ιός θα καταστρέψει την ανθρωπότητα στο εγγύς μέλλον, ενώ η εν λόγω “πρόβλεψη”, είχε γίνει αμέσως μετά το ξέσπασμα του Έμπολα στη Δυτική Αφρική το 2014.

«Ο κόσμος απλά δεν είναι προετοιμασμένος να αντιμετωπίσει μια ασθένεια, μια ιδιαίτερα μολυσματική γρίπη, για παράδειγμα, που μολύνει μεγάλο αριθμό ανθρώπων πολύ γρήγορα», είπε.

«Από όλα τα πράγματα που θα μπορούσαν να σκοτώσουν 10 εκατομμύρια ανθρώπους ή περισσότερους, το πιο πιθανό είναι η επιδημία», πρόσθεσε.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Ασπρόπυργος

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;