Σοφία Μπεκατώρου: Κατονόμασε σεξουαλική κακοποίηση κι άλλης αθλήτριας της ιστιοπλοΐας - To αδίκημα δεν έχει παραγραφεί
Σοφία Μπεκατώρου: Όσα είπε η Ολυμπιονίκης κατά την τρίωρη κατάθεσή της στον εισαγγελέα

Σε νέες αποκαλύψεις προέβη η Ολυμπιονίκης της ιστιοπλοΐας, Σοφία Μπεκατώρου κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της σήμερα (20/01) στον εισαγγελέα, κατονομάζοντας άλλη μία περίπτωση σεξουαλικής κακοποίησης αθλήτριας της ιστιοπλοΐας, όπως αναφέρουν πληροφορίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την “Καθημερινή”, η Σοφία Μπεκατώρου κατέθεσε στον εισαγγελέα όσα γνωρίζει και για άλλη σεξουαλική κακοποίηση αθλήτριας από τον χώρο της ιστιοπλοΐας, για την οποία μάλιστα δεν υπάρχει και θέμα παραγραφής. Δηλαδή πρόκειται για περιστατικό μεταγενέστερο, το οποίο μπορεί ποινικά να διερευνηθεί, καθώς στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν έχει επέλθει παραγραφή.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η νέα καταγγελία που έγινε στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας, δικαιώνει και την πρωτοβουλία της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Αθηνών Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου, η οποία άνοιξε την έρευνα, έστω κι αν η όποια ευθύνη είχε παραγραφεί για την περίπτωση της Σοφίας Μπεκατώρου, προσδοκώντας να υπάρξουν αποκαλύψεις και καταγγελίες και από άλλα θύματα, για τις οποίες η Εισαγγελία θα μπορούσε να κινηθεί.

Μετά την κατάθεσή της, η Σοφία Μπεκατώρου εξέφρασε την ελπίδα να μιλήσουν και άλλα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης.

«Κατέθεσα για την προσωπική μου υπόθεση. Ελπίζω ότι με αφορμή αυτή θα βγουν κι άλλες γυναίκες να μιλήσουν και άνθρωποι που έχουν βιώσει τη σεξουαλική κακοποίηση, έτσι ώστε να μπορέσει η κοινωνία μας να είναι πιο υγιής και να μη φοβόμαστε».

«Η προσπάθεια που ξεκινήσαμε με τις καταγγελίες του Νίκου Κακλαμανάκη στη Βουλή και η συσπείρωση που κάναμε με όλους τους αθλητές ελπίζουμε ότι θα βοηθήσουν στην εξυγίανση του ελληνικού αθλητισμού».

Μετά το τέλος της προκαταρκτικής εξέτασης, ο εισαγγελέας αναμένεται να καλέσει για εξηγήσεις το πρόσωπο ή τα πρόσωπα εκείνα που θα έχουν κατονομαστεί από τις γυναίκες που υπέστησαν σεξουαλική κακοποίηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Γραφικές Τέχνες

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

Πωλήσεις

Εποχιακή Εργασία

15-02-2024

Ναουσα

1.500

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Απρ. 2024
Μπά
22:00
-
Ρεά
01 Μαϊ. 2024
Μπο
22:00
-
Παρ
30 Απρ. 2024
ΜΑΚ
4'
59 - 44
ΠΑΟ
30 Απρ. 2024
ΟΣΦΠ
21:30
-
BARC

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;