Κορωνοϊός: Επιπλέον 144 εμβολιαστικά κέντρα τίθενται σε λειτουργία
Κορωνοϊός: Από σήμερα θα λειτουργήσουν 144 επιπλέον εμβολιαστικά κέντρα.

Από σήμερα, Τετάρτη (20/1) μπαίνουν στη “μάχη” του εμβολιασμού 144 εμβολιαστικά κέντρα, σε δημόσιες δομές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, τα οποία βρίσκονται στην σχετική πλατφόρμα εμβολιασμού, είχαν πραγματοποιηθεί 93.179 εμβολιασμοί και 92.139 άτομα είχαν λάβει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου για τον κορωνοϊό μέχρι το απόγευμα χθες, Τρίτη (19/1) στις 17:40.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε τη Δευτέρα ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, στόχος είναι να φτάσουμε και να ξεπεράσουμε τα 1.000 εμβολιαστικά κέντρα  ανάλογα με τη διαθεσιμότητα των εμβολίων. Έτσι, σύμφωνα με τον ίδιο θα αναπτύσσονται επιπλέον εμβολιαστικά κέντρα, στα Κέντρα Υγείας όλης της χώρας, κάνοντας, παράλληλα, αναφορά στα μέγα-εμβολιαστικά κέντρα που θα δημιουργηθούν στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ενίσχυσης των εμβολιασμών από τον ιδιωτικό τομέα, εάν αυτό απαιτηθεί.

Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Θεμιστοκλέους, πλέον χρησιμοποιούνται 6 δόσεις και όχι 5 δόσεις του εμβολίου από κάθε φιαλίδιο της Pfizer σύμφωνα με μία νέα οδηγία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων, κάτι που προβλέπεται να εφαρμοστεί σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.

Αναφερόμενος σε αυτή την αλλαγή ο κ. Θεμιστοκλέους είπε:

“Ήμασταν προετοιμασμένοι γι’ αυτό και έχουμε ενημερώσει τα πληροφοριακά μας συστήματα και έχουμε προετοιμάσει και την εφοδιαστική αλυσίδα”.

Ακόμη, ανέφερε ότι η αλλαγή αυτή δεν δημιουργεί πρόβλημα στην πορεία του εμβολιασμού. Σύμφωνα, μάλιστα, με το υπουργείο Υγείας, η χώρα μας είναι σε πολύ καλό επίπεδο σε ό,τι αφορά την απορρόφηση των δόσεων του εμβολιασμού.

Κορωνοϊός: Οι αλλαγές στα ραντεβού

Προκειμένου να μην χάνονται οι δόσεις -λόγω μη προσέλευσης στα ραντεβού- αυτές διατίθενται πλέον στα σώματα ασφαλείας και τον στρατό. Αν πολίτης που είναι εγγεγραμμένος στην άυλη συνταγογράφηση λάβει μήνυμα για ραντεβού, για να ισχύσει αυτό θα πρέπει να το επιβεβαιώσει απαντώντας στο SMS.

Αν ο πολίτης δεν αποδεχθεί ή δεν επιβεβαιωθεί το ραντεβού, δεν χάνει τη σειρά του. Μπορεί να κλείσει ραντεβού είτε μέσω της πλατφόρμας, σε φαρμακείο ή σε ΚΕΠ. Το ραντεβού μπορεί να αλλάξει, αλλά μόνο έως 72 ώρες πριν από αυτό.

 Αν κάποιος δεν προσέλθει στο ραντεβού, μπορεί να ξανακλείσει έπειτα από ένα μήνα, με τον κ. Θεμιστοκλέους να δηλώνει επί του θέματος το εξής:

Αυτό δεν γίνεται για να τιμωρήσουμε κάποιον, αλλά για να μειώσουμε στο ελάχιστο την πιθανότητα να χαθούν πολύτιμες δόσεις εμβολίου“.

Τέλος, αν κάποιος θέλει να επιλέξει διαφορετικό εμβολιαστικό κέντρο στην πλατφόρμα, μπορεί να το διαλέξει την περιοχή που προτιμά αλλάζοντας τον ταχυδρομικό κώδικα.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μεταφορές

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Μαρούσι

800

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Χαλάνδρι

⚽🏀 LIVE SCORES
29 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Φιο
01 Ιούν. 2024
Μπο
22:00
-
Ρεά

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;