Επεισόδια και ρίψη χημικών στο φοιτητικό συλλαλητήριο στην Αθήνα
Επεισόδια στην Αθήνα κατά τη διάρκεια του φοιτητικού συλλαλητηρίου.

Πριν από λίγη ώρα οι δυνάμεις των ΜΑΤ προέβησαν σε χρήση χημικών κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης των φοιτητών στο κέντρο της Αθήνας. Πιο συγκεκριμένα, φοιτητές και εκπαιδευτικοί αντιδρούν ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία, στις αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και σε σειρά άλλων θεμάτων, ενώ ζητούν και το ασφαλές άνοιγμα των Πανεπιστημίων. Το κεντρικό σύνθημα της διαδήλωσης είναι “Έξω από τις σχολές μας η αστυνομία”.

Ειδικότερα, οι φοιτητές θέλησαν να συγκεντρωθούν στην πλατεία Κοραή, όπου βρέθηκαν αντιμέτωποι με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες μέχρι στιγμής τους εμποδίζουν να κατέβουν στον δρόμο.

Οι φοιτητές είναι εκατοντάδες και βρίσκονται σε ένα μικρό χώρο μπροστά από την είσοδο του μετρό “Πανεπιστήμιο”, ενώ η ένταση ξεκίνησε όταν οι φοιτητές προσπάθησαν να κατέβουν στο δρόμο για να ξεκινήσουν πορεία και η αστυνομία τους επιτέθηκε.

Στην οδό Σταδίου πριν από λίγο έκανε την εμφάνισή της και ο «Αίαντας» της αστυνομίας, το όχημα ρίψης νερού, προκειμένου να απωθήσει τους διαδηλωτές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Υπηρεσίες Εστίασης

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Βουλιαγμένη Αττικής

950

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
09 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Oly

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;