Emvolio.gov.gr: Ανοίγει η πλατφόρμα για τους πολίτες άνω των 85 ετών - Αναλυτικά η διαδικασία
Emvolio.gov.gr: Σήμερα ανοίγει η πλατφόρμα για τους εμβολιασμούς των ηλικιωμένων.

Σήμερα, Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου, ανοίγει η πλατφόρμα emvolio.gov.gr, όπου οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να κλείνουν τα ραντεβού τους για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού. Στις 20 Ιανουαρίου ξεκινά η δεύτερη φάση εμβολιασμού των πολιτών άνω των 85 ετών, οι οποίοι έχουν προτεραιότητα σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.

Πιο συγκεκριμένα, υπολογίζεται ότι στους πολίτες άνω των 85 ετών ανήκουν περισσότερα από 100.000 άτομα τα οποία θα κάνουν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού στις 20 Ιανουαρίου 2021, ενώ την ίδια ημέρα ολοκληρώνεται και η πρώτη φάση του σχεδίου «Ελευθερία» με τον εμβολιασμό των υγειονομικών δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Η πρώτη φάση του σχεδίου ξεκίνησε  ξεκίνησε στις 4 Ιανουαρίου 2021.

Επίσης, μέχρι τις 20 Ιανουαρίου θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία εμβολιασμού των φιλοξενουμένων και εργαζομένων σε γηροκομεία, μονάδες χρόνιας φροντίδας και κέντρα αποκατάστασης. Αναμένεται να κάνουν το εμβόλιο περίπου 120.000 άτομα. Μέχρι την Κυριακή, 10 Ιανουαρίου, είχαν κάνει το εμβόλιο με την πρώτη δόση του εμβολίου 44.080 άτομα. Στόχος είναι μέχρι το τέλος του μήνα να κάνουν το εμβόλιο 220.000 άτομα, έχοντας εξασφαλίσει γι’ αυτούς και τη δεύτερη δόση του εμβολίου της Pfizer.

Emvolio.gov.gr: Ποια είναι τα κριτήρια εμβολιασμού;

Προκειμένου ο εκάστοτε πολίτης να γνωρίζει αν ανήκει σε κάποια από τις ομάδες προτεραιότητας, μπορεί να κάνει τα εξής:

  • Να εισάγει τον ΑΜΚΑ και το ονοματεπώνυμό του στην ιστοσελίδα http://emvolio.gov.gr και τη web/mobile εφαρμογή.
  • Να στείλει SMS στον πενταψήφιο κωδικό αποκλειστικής χρήσης (13034).

Emvolio.gov.gr: Προγραμματισμός Ραντεβού για το εμβόλιο κορωνοϊού

Αν ο πολίτης έχει εγγραφεί στην άυλη συνταγογράφηση, θα του έρχεται αυτομάτως μήνυμα. Το μόνο που χρειάζεται να κάνει εκείνος είναι να επιβεβαιώσει το ραντεβού ως εξής:

  1. Κατόπιν σύνδεσης με στοιχεία TAXIS στην ιστοσελίδα http://emvolio.gov.gr.
  2. Επιβεβαιώνοντας το προτεινόμενο ραντεβού μέσω SMS στον πενταψήφιο κωδικό αποκλειστικής χρήσης 13034.
  3. Για τους πολίτες, που δεν είναι εξοικειωμένοι με τα τεχνολογικά μέσα, με επίσκεψη στα ΚΕΠ ή φαρμακεία.

Ο πολίτης θα λαμβάνει τον μοναδικό κωδικό-αριθμό ραντεβού, καθώς και το QR Code, ανάλογα με τον τρόπο που προγραμμάτισε το ραντεβού του. Τονίζεται ότι μέσω της εφαρμογής των ραντεβού προγραμματίζεται ταυτόχρονα και ο επαναληπτικός εμβολιασμός.

Επιπλέον, τρεις ημέρες πριν από την ημερομηνία του προγραμματισμένου ραντεβού του για τον εμβολιασμό του, ο πολίτης θα λαμβάνει email και SMS υπενθύμισης για την ημέρα και ώρα ραντεβού. Μαζί με το email και το SMS θα λαμβάνει και ένα link για το website που έχει κατάλληλες γενικές οδηγίες προετοιμασίας (π.χ. να μην έχει πυρετό, να έχει μαζί του τον κωδικό κ.λπ.), αλλά και ειδικές οδηγίες ανάλογα με το εμβόλιο που θα χρησιμοποιηθεί.

Τι συμβαίνει την ημέρα του εμβολιασμού

Την ημέρα του εμβολιασμού ο πολίτης θα πρέπει να δώσει τον κωδικό-αριθμό ραντεβού ή το QR Code και το ταυτοποιητικό στοιχείο (ταυτότητα, διαβατήριο κλπ.), στο προσωπικό των Κέντρων Εμβολιασμού. Το προσωπικό, αξιοποιώντας την εφαρμογή ραντεβού στα tablets, θα σαρώνει το QR Code ή θα αναζητά με βάση τον κωδικό-αριθμό το ραντεβού και θα το επιβεβαιώνει.

Έπειτα, θα απαντάται το απαιτούμενο ερωτηματολόγιο πριν από τον εμβολιασμό, το οποίο θα περιλαμβάνει τόσο γενικές ερωτήσεις όσο και συγκεκριμένες ανάλογα με το εμβόλιο που πρόκειται να χορηγηθεί.

Λαμβάνοντας υπόψιν τις απαντήσεις στις ερωτήσεις και αξιολογώντας την κλινική εικόνα του εκάστοτε ασθενή, ο γιατρός παίρνει την απόφαση αν θα προχωρήσει στον εμβολιασμό και θα διενεργήσει συνταγογράφηση. Επίσης, το Εμβολιαστικό Κέντρο καταχωρεί στην ηλεκτρονική εφαρμογή τα στοιχεία της συσκευασίας των εμβολίων, που χρησιμοποιήθηκε για τον εμβολιασμό του πολίτη.

Έτσι, ενισχύεται η διαδικασία της ιχνηλασιμότητας και της φαρμακοεπαγρύπνησης. Τέλος, η εφαρμογή ενημερώνει τον γιατρό για την ημερομηνία και ώρα της επανάληψης του εμβολίου για τον κορωνοϊό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

27-02-2024

Αγία Παρασκευή Αττικής

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Ηρακλειο

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
09 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Oly

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;