Χριστούγεννα 2020: 4 κλασικά βιβλία για να διαβάσεις την εορταστική περίοδο
Μερικά ενδιαφέροντα βιβλία για να διαβάσεις τα Χριστούγεννα 2020...

Τα Χριστούγεννα 2020 απέχουν ελάχιστες μόνο ημέρες και ο χρόνος για χαλάρωση είναι άπλετος. Ειδικά φέτος που τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας μας περιορίζουν εντός σπιτιού, υπάρχει πολύς χρόνος, τον οποίο θα περάσουμε δίπλα από το χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Ωστόσο, αντί να “λιώσεις” στο Netflix όλη την ημέρα, όπως σίγουρα κάνεις τόσο καιρό, γιατί να μην αφιερώσεις μερικές ώρες της ημέρας στο διάβασμα ενός βιβλίου; Και αν δεν είσαι σίγουρος ή σίγουρη ως προς το τι να διαβάσεις, έχουμε μερικά all time classic χριστουγεννιάτικα βιβλία που αφενός θα απολαύσεις και αφετέρου θα σε βάλουν σε χριστουγεννιάτικη διάθεση.

Ας τα δούμε παρακάτω…

1. Χριστουγεννιάτικη Ιστορία του Κάρολου Ντίκενς

Βρισκόμαστε στο Λονδίνο στα μέσα του 19ου αιώνα. Μια νύχτα που χιόνιζε και ήταν παραμονή Χριστουγέννων ο γεμάτος αδιαφορία για κάθε λογής μαγεία, συναίσθημα ή τρυφερότητα, Εμπενίζερ Σκρουτζ, μετράει τα λεφτά του. Εκείνη τη νύχτα επισκέπτονται το γέρο- τοκογλύφο τα τρία πνεύματα των Χριστουγέννων: το πνεύμα του παρελθόντος, το πνεύμα του παρόντος και το πνεύμα του μέλλοντος. Και τότε, ο τσιγκούνης Σκρουτζ αποκτάει ξανά την ανθρωπιά του…

2.Έμμα της Τζέιν Όστεν

Ένα μυθιστόρημα που αντανακλά την Αγγλία του 19ου αιώνα και επικεντρώνεται σε μια χριστουγεννιάτικη βραδιά με πολύ χιόνι, κατά τη διάρκεια της οποίας μια παρέα νέων θα ζήσει τις χαρές της ηλικίας της ανταλλάσσοντας μυστικά και ψέματα που αντανακλούν τα κοινωνικά ταμπού αλλά και τα ρομαντικά ιδεώδη της εποχής.

3. Οι νεκροί του Τζέιμς Τζόις

Πρόκειται για μια ιρλανδέζικη ιστορία που διαδραματίζεται μια ολόφωτη βραδιά Χριστουγέννων όπου ο ήρωας, ο οποίος αποτελεί αυτοβιογραφικό πορτρέτο του συγγραφέα, θα δοκιμάσει να ξεπεράσει τη μελαγχολία του αναζητώντας ορισμένα ζωτικά σημεία συνεννόησης με όσους τον περιβάλλουν. Η προσπάθειά του θα τον βοηθήσει να συνειδητοποιήσει το νόημα της πορείας που διάλεξε και το βάρος των αποφάσεων οι οποίες τον έχουν προσδιορίσει. “Οι Νεκροί” είναι το τελευταίο διήγημα των Δουβλινέζων, της συλλογής των 15 διηγημάτων πού ο Τζέιμς Τζόις άρχισε να γράφει το 1904, σε ηλικία 22 ετών. Το έργο γράφτηκε μεταξύ του 1906 – 1907.

4. Χριστουγεννιάτικα Διηγήματα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη

Μία δυτική συνήθεια που υιοθέτησε ο ανατολικός Παπαδιαμάντης (1851-1911) ήταν η δημοσίευση χριστουγεννιάτικων διηγημάτων τις μέρες των Χριστουγέννων σε διάφορα έντυπα διηγήματα. Μερικά από τα συγκεκριμένα διηγήματα ανήκουν στα εξοχότερα δείγματα της τέχνης του. Το κοινό που έχουν τα διηγήματα αυτά μεταξύ τους, εκτός από την απαράμιλλη τέχνη του συγγραφέα τους, είναι ότι η δράση τους συνδέεται με τη γιορτή των Χριστουγέννων, φυσικά. Ωστόσο, δεν υπάρχει σε αυτά κανενός είδους οικογενειακή εορταστική αφέλεια, αλλά απεναντίας στις σελίδες τους ξεδιπλώνεται η μεγάλη ποικιλία της ζωής των προσώπων του παπαδιαμαντικού σύμπαντος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μόδα - Ομορφιά

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

08-01-2024

Μαρούσι

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;